Всички чакаме да разберем какви са фактите. Резултатът от този

...
Всички чакаме да разберем какви са фактите. Резултатът от този
Коментари Харесай

Политолозите доц. Румяна Коларова и Петър Чолаков с обстоен анализ на войната в прокуратурата и ще има ли редовен кабинет

Всички чакаме да разберем какви са обстоятелствата. Резултатът от този спор в прокуратурата беше изваждане на информация, която е нелицеприятна за всички. 
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против основния прокурор Иван Гешев и желаната му оставка 183
Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS политологът доцент Румяна Коларова, която разяснява последните разтърсвания в прокуратурата и желаната оставка на основния прокурор Иван Гешев.  

" Не съм виждал толкоз раздразнителен Бойко Борисов. Днес трепереше, когато трябваше да изяснява за казаното от Иван Гешев. Борислав Сарафов се е тормозил за живота си. От Холивуд могат да дойдат да снимат този екшън. За страдание обаче ние живеем в този екшън ", сподели и политологът Петър Чолаков, който също беше посетител в студиото по тематиката. " Според мен Иван Гешев се е подготвял за сходен вид развиване от 3-4 месеца. Главният прокурор през днешния ден съобщи, че му е било препоръчано посланическо място. Моето чувство е, че Иван Гешев е откровен, когато споделя, че с него е изработен опит за сделка, с цел да не приказва. Престижът на българските институции ще бъде срутен, само че може би имаме потребност от това - чистилище през огън ", даде образец той.  

" Ситуацията е непредвидима. За мен Иван Гешев се причисли през днешния ден към обединението анти Борисов и по този начин търси някакви благосклонности и това е изцяло естествена реакция. Не знам кой какво е обещавал на Гешев, само че, в случай че има такова нещо, то това значи цялостен неуспех на престижа на Румен Радев, тъй като той, посредством служебното си държавно управление, би трябвало да го назначи за дипломат. За мен е неуместно изказванието, че някой е предложил посланически пост на основния прокурор. За страдание това е равнището на политическия живот у нас ", добави доцент Коларова.  

" Очевидно, че държавно управление няма да има в този парламент, след изявлението на Корнелия Нинова от доскоро. За мен щеше да е неточност Българска социалистическа партия да влезе в един кабинет с ГЕРБ. Според мен ще има предварителни избори през месец юли, само че въпреки всичко обстановката е динамична и не би трябвало да бъдем безапелационни в изявленията си. Сега въпросът остава дали ще бъде отхвърлен Иван Гешев. Юристи към този момент разсяниха, че това нещо може да се случи до края на май месец ", съобщи Петър Чолаков.  

" Няма по какъв начин Народното събрание да реши въпроса с главата на прокуратурата. Те могат да решат въпроса със правосъдната промяна и да одобряват закон за надзор на основния прокурор. Нинова и ГЕРБ са цялостни антиподи. Всякакъв тип договаряне с Българска социалистическа партия би означавало завършек на ГЕРБ. ГЕРБ породи като противопоставяне на Българска социалистическа партия. Може би Нинова е била подготвена за коалиция с ГЕРБ, само че Изпълнителното бюро е взело друго решение и вярно го е взела. Аз съм сигурна, че ГЕРБ ще показват кабинет и той ще бъде гласуван в пленарна зала ", безапелационна бе доцент Румяна Коларова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР