Всички барове и пъбове в Ирландия ще затворят врати точно

...
Всички барове и пъбове в Ирландия ще затворят врати точно
Коментари Харесай

Последни поръчки? Ирландия затваря пъбовете в деня на Свети Патрик

Всички питейни заведения и пъбове в Ирландия ще затворят порти навръх националния празник - деня на Свети Патрик. Парадът по мотива също е анулиран. В неделя броят на болните от COVID-19 се усили от 129 на 169, а предходната седмица учебните заведения и университетите също стопираха занятия.

Първоначалното страната не затвори кафенетата, питейните заведения и заведенията за хранене с претекста, че това може навреди на служащите и на дребния бизнес. Но видеа на препълнени нощни заведения и цялостни с хора улици в Дъблин провокираха отвращение в обществените мрежи. Здравният министър Саймън Харис назова това държание засегнатост за медиците, многочислени пъбове затвориха непринудено и в неделя държавното управление публично разгласи, че всички питейни заведения затварят до най-малко 29 март. Поне 7 хиляди пъба ще затворят порти и това ще засегне 50 хиляди чиновници.

От кабинета приканиха хората да не се събират и на частни празненства.

Вчера пък ресторантското лоби прикани държавното управление да подреди затваряне на целия бранш. " Искаме да затворим, само че те би трябвало да го наредят, с цел да затворят всички ", съобщи шефът на Асоциацията на ирландските заведения за хранене Ейдриън Къмингс. По думите му 70 хиляди души ще изгубят работните си места, в случай че всички заведения за хранене затворят.

Фотогалерия: Денят на Свети Патрик >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (567)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР