Всички български граждани, пътуващи за Албания, ще трябва да представят

...
Всички български граждани, пътуващи за Албания, ще трябва да представят
Коментари Харесай

Важна новина за пътуващите в Албания

Всички български жители, пътуващи за Албания, ще би трябвало да показват тест за COVID-19, документ за имунизация или документ за преболедуване на ковид при влизане в страната, оповестиха от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Тирана, мярката е в действие от 6 септември 2021 година. От на следващия ден, 1 септември, се не разрешава придвижването на хора и транспортни средства в страната в интервала сред 23.00 часа и 6.00 часа.

При влизане в Албания българските жители би трябвало да показват един от следните документи - имунизационен паспорт, годен след приключването на 14-дневен интервал, считан от датата на слагане на последната ваксина; негативен PCR тест с годност 72 часа или бърз антигенен тест с годност 48 часа; документ, който да удостоверява преболедуване на COVID-19 не по-рано от 6 месеца преди датата на влизане в страната. Ограниченията се отнасят и за преминаващите директно през територията на страната като се изключи деца до 6-годишна възраст.

Гражданите, които не показват един от посочените документи, подлежат на 10-дневна карантина, след която наложително би трябвало да се подложат на тест и да уведомят управляващите за резултата от него. Продължава да е наложително носенето на маски в закрити пространства и на всички места навън, където не е допустимо да се съблюдава изискването за физическа отдалеченост. При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Тирана на следния телефонен номер: +355 4 22 32 906 и в извънработно време на номер: +355 4 22 33 155.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР