Всички авторитети в света като Международния валутен фонд, Световна банка,

...
Всички авторитети в света като Международния валутен фонд, Световна банка,
Коментари Харесай

Доц. Емил Хърсев: Повишаването на цените ще продължи до пролетта


Всички престижи в света като Международния валутен фонд, Световна банка, Европейска централна банка споделят, че повишението на цените ще продължи до пролетта.

Това изясни в ефира на bTV Radio финансиста доцент Емил Хърсев.



Доц. Хърсев разяснява и тематиката за външния дълг: “Този развой на задлъжняване на страната не се поражда от стопански аргументи. Задлъжняването се постанова заради политическите решения, които се чака да се одобряват, те не са факт. Закон за бюджета още няма. В него, когато се стартира следващото наддаване кой е по-благ, по-добър и по-голям популист стартират да се залагат едни помощи и стратегии за измислени планове, които са неконкурентни. Цялата тази икономическа фантастика на политиците поражда бюджетни разноски. “

По думите на доцент Хърсев съгласно това какви бюджетни разноски ще се одобряват зависи какъв дълг ще би трябвало да вземе страната.

„ Благодарение на десетилетната финансова непоклатимост, която страната поддържа към момента има опция да употребява заеми. Вероятно в този момент ще побързаме да похарчим този заем, който страната с цената на ограничения и оскъдно битие сме завоювали”, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР