Всички 56 зарядни станции за новите електрически автобуси, част от

...
Всички 56 зарядни станции за новите електрически автобуси, част от
Коментари Харесай

Всички 56 зарядни станции за електробусите в Бургас са в експлоатация

Всички 56 зарядни станции за новите електрически рейсове, част от които към този момент обслужват линиите на градския превоз в Бургас, са пуснати в употреба.

12 от устройствата са ситуирани на тролейбусното хранилище в комплекс " Меден рудник ", а останалите - в базата на общинското дружество " Бургасбус ".

Броят им е съгласуван с електрическите рейсове, като за всеки от тях е планувана независима станция, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.

Към сегашния миг в Бургас от общо 56 са доставени 28 рейса. Останалите транспортни средства ще дойдат в Бургас до няколко седмици. С стартирането в употреба на електрическите рейсове ще се обезпечи по-голяма компактност на обслужване по-бързите линии.

Друго значимо преимущество е, че с по-интензивно обслужване няма да нараства количеството нездравословни излъчвания по маршрутите им, покриващи най-оживените градски зони, показаха от общината.

Идеята е екологичните транспортни средства да се движат най-вече по маршрутите бул. " Иван Вазов " - пл. " Царица Йоанна " - ул. " Булаир " - бул. " Демокрация ", както и трасето по цялото продължение на Приморски парк.

Превозните средства се доставят по план " Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Бургас посредством рационализация на публичния превоз " и предпочитана ос " Подобряване качеството на атмосферния въздух " на Оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020 година "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР