Недекларирана валута в кабинета на товарен автомобил е била открита

...
Недекларирана валута в кабинета на товарен автомобил е била открита
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута на МП „Калотина“

Недекларирана валута в кабинета на товарен автомобил е била открита от митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина при инспекция, част от общите дейности против контрабандата с присъединяване на чиновници на Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Национална организация за приходите.

На 2 май митническите инспектори са селектирали за инспекция товарен автомобил , пътуващ от Франция за Турция през Сърбия и България. Водачът е декларирал, че не транспортира нищо , подлежащо на обявление , с изключение на оповестената стока. В хода на щателната инспекция чиновниците са намерили в таблото на влекача , в бял найлонов плик, недекларирани евробанкноти на обща стойност близо 2,5 пъти над лимита , предстоящ на обявление. В наличие на водача валутата, най-вече в купюри по 50 евро , е била преброена, а той самият е обяснил, че парите са фирмени .

Намерената валута. Снимка: Агенция „ Митници “

Недекларираната валута с обща стойност 24 540 евро е била конфискувана . На лидера – турски жител, е формиран акт по Валутния закон .

Агенция „ Митници “ припомня, че суми над 10 000 евро в това число или тяхната равноценност в други валути наложително се заявяват с попълване на валутна декларация пред митническите управляващи при прекосяване на външна граница на Европейски Съюз, каквато е Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. За заявените суми не се дължи налог или различен тип такса , само че при открито нарушаване се дължи глоба/имуществена глоба в размер на 1/4 от пренасяната сума.

Пожар в апартамент във Варна, потърпевш е мъж

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР