Вселенският патриарх и епископ на Константинопол Вартоломей постъпи в болница

...
Вселенският патриарх и епископ на Константинопол Вартоломей постъпи в болница
Коментари Харесай

Вселенският патриарх пристигна в САЩ и бе приет в болница

Вселенският патриарх и свещеник на Константинопол Вартоломей постъпи в болница по-малко от денонощие след идването си на посещаване в Съединени американски щати. Той се е почувствал зле след дългия полет и е приет в болница за проучвания във Вашингтон.

" Точно преди да тръгне за работа в храма " Света София ", Негово светейшество Вартоломей е почувствал уязвимост поради дългия полет и плътния си график след идването си в Съединени американски щати. Лекарят го посъветва да отпочине, а като превантивна мярка той бе откаран в болничното заведение на университета " Джордж Вашингтон " за проучвания ", се споделя в известие на пресслужбата на американската архиепископия на константинополския патриархат.

81-годишният Вартоломей дойде в Съединени американски щати през вчерашния ден, като се чака да остане там до 3 ноември. Това е първото му посещаване в Щатите от 2009 година Патриархът бе посрещнат пред хотела си в центъра на Вашингтон от от свещеници и студенти от общността на гръцката православна черква „ Свети Георги “ в Бетезда, Мерилиенд.

Като част от визитата в Съединени американски щати Вселенският патриарх би трябвало да организира срещи с президента Джо Байдън, с държавния секретар Антони Блинкен и с ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР