Всекидневникът на Корейската трудова партия "Нодон синмун" помества на първата

...
Всекидневникът на Корейската трудова партия "Нодон синмун" помества на първата
Коментари Харесай

Пхенян пищно отбеляза изстрелването на ракета

Всекидневникът на Корейската трудова партия "Нодон синмун " помества на първата си страница фотоси на пхенянския площад "Ким Ир-сен ", декориран с портрети на някогашните държавни водачи и препълнен с бурно ръкопляскащи бойци и жители, съобщи представено от Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Празнуваме с плам сполучливото изстрелване на "Хвасон-15 ", което показва властната мощност на Чосон (Северна Корея) пред останалия свят ", цитира организацията надпис на транспарант, носен от множеството.

"Да живее военачалник Ким Чен-ун, осъществил великата ни идея, трансформирайки нашата страна в нуклеарна страна! ", пишело на различен. Ким Чен-ун не участва на празненствата - по принцип той рядко взе участие в сходни прояви.

На вчерашния протест в Пхенян обаче пристигнаха висши военни, държавни и партийни ръководители.

В сряда КНДР разгласи, че е постигнала задачата си да стане нуклеарна страна, откакто сполучливо тества нова ракета, способна съгласно Пхенян да порази цели в цялата континентална част на Съединени американски щати.

Съединените щати приканиха всички страни и по-специално Китай да скъсат дипломатическите си връзки и да пресечен комерсиалните си връзки със Северна Корея.

Зам.-председателят на Централен комитет на КТП Пак Куан-хо съобщи на митинга, че след този пуск "никой не може да посегне на нашия суверенитет и на правата ни да живеем и да се развиваме ", отбелязва "Нодон синмун ".

Пак добави, че Съединени американски щати са били "потресени " от усилването на севернокорейската нуклеарна мощност и може би ще се изкушат да подхващат "бандитски " провокации.

Пхенян занапред следва да покаже, че разполага с технологии, осигуряващи безпроблемно влизане назад в атмосферата на ракети, минали през галактическото пространство.

Според специалисти обаче допустимо е КНДР да е в положение да нанася междуконтинентални удари.

Очаква се идната седмица напрежението да нарасне още повече, защото Южна Корея и Съединени американски щати са насрочили военновъздушни маневри с присъединяване на близо 230 летателни апарата, в това число 6 американски изтребителя Ф-22 Раптър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР