Всеки знае, че медът носи здраве. Свикнали сме да приемаме

...
Всеки знае, че медът носи здраве. Свикнали сме да приемаме
Коментари Харесай

Да, медът може да лекува и това!

Всеки знае, че медът носи здраве. Свикнали сме да одобряваме естественото лекарство разредено в чая си, от време на време в кафето, постоянно на филия с масло. Известен старешки лек против съвсем всичко е и лъжица мед преди лягане или рано заран.

Медът обаче има още доста неподозирани от нас преимущества и също толкоз приложения, за които не сме и предполагали. Изследвания на продукта демонстрират, че в него се съдържат над 450 потребни за човешкия организъм субстанции. Най-добри за нашето здраве са простите захари, които се усвояват доста елементарно, само че за сметка на това дават на тялото голямо количество сила.

Отделно от това пчелният артикул съдържа в себе си доста типове витамини и ензими, както и микроелементи, които спомагат за повишение на имунитета и оказват помощ за предотвратяване от грипни болести.

Опитните пчелари, занимаващи се от генерации с развъждането на пчели и производството на естественото знамение, описват, че старите българи давали на децата си мед, с цел да ги защищават от една от най-страшните заболявания в предишното – шарката. Нашите баби и предци са следили, че в декемврийския месец са върлували тези инфекциозни заболявания и са давали лъжичка мед на децата, с цел да ги предпазят.

Друго не толкоз известно свойство на меда е лечение на кожата /разгледай галерията/. Знае се, че пчелните артикули са необятно застъпени в козметиката, само че националната медицина първа се е сетила да го употребява за масаж. По този метод той зарежда и възвръща кожата. Също по този начин я защищава от нездравословното въздействие на студа и лекува инфекции и възпаления.

Супена лъжица мед се поставя върху дланите и се стартират енергични придвижвания към гръбначния дирек. Мястото се масажира, до момента в който попие медът в кожата. Това се прави, до момента в който на повърхността се образува нещо като дъвка. По мястото, където излезе бял налеп, може да съдим кой орган е болен, защото там има отрови, споделят още старите пчелари.

Изключително потребни са и компресите с мед и восък. Те служат за лечение на кашлица, простуда и грип. Компресът са увива към гърдите на болния и остава там за цялата нощ. Хубаво е пациентът да лежи добре увит в топло помещение, с цел да е по-ефективна лечението.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР