Всеки знае, че филмите са просто измислени истории, които да

...
Всеки знае, че филмите са просто измислени истории, които да
Коментари Харесай

Това с филмите, които предсказаха бъдещето

Всеки знае, че филмите са просто измислени истории, които да забавляват хората. Смеем се в обичаните ни комедии, плачем в сърцераздирателни драми и се вълнуваме от специфичните резултати от научната фантастика. Това е може би най-хубавото нещо, което може да извършите в петък вечер, написа profit.bg.

Рядко обаче седим и се чудим дали филмът, който гледаме, може да планува бъдещето. Понякога научнофантастичните филми се надпреварват в основаването на футуристични благоприятни условия, само че по-голямата част са нереални. Все отново има и такива, които с учудваща акуратност са посочили неща, които през днешния ден се случват. Ето някои от тях.

Бягство от Ню Йорк



Филмът за Ню Йорк не е напълно истина, с изключение на потреблението на холограми.

След утрешния ден



В „ След утрешния ден “ океански течения стопират заради световното стопляне, създавайки големи стихии и нова ледникова ера в северното полукълбо. Нови научни проучвания от Института по океанография в Калифорнийския университет в Сан Диего демонстрират, че има доказателства, че това може да се случи напълно скоро.

Руфъс Джоунс за президент



Излязъл през 1933 година " Руфъс Джоунс за президент " е филм за афро-американско момче, което е определено за президент на Съединените щати, предвиждайки избирането на Барак Обама.

Терминатор



Макар да не сме разбрали по какъв начин да пътуваме във времето, или най-малко по този начин мислим, " Терминатор " предсказа потреблението на безпилотни въздушни дрони.

Джетсънови



Докато към момента нямаме летящи коли, филмът демонстрира неща като автоматизирани прахосмукачки, цифрови вестници и видео диалози.

Странна просвета



В " Странна просвета " две момчета отпечатват на принтер жена. Днес имаме 3D принтери, нищо, че не могат да отпечатат живи хора, само че могат да създадат огнестрелно оръжие.

До края на света



" До края на света " може и да не са се класирали добре в боксофисите през 1991 година, само че прогнозите за бъдещето са много характерни. Той предсказа какъв брой пристрастени ще станем към Skype, iPads, тв приемници с плосък екран и търсачки.

Дик Трейси



Беше единствено въпрос на време, преди да имаме телефонни часовници, каквито предвижда Дик Трейси. И ето, интелигентни часовници към този момент са измислени и можем да създадем тъкмо това, което Дик Трейси направи от дълго време.

Тя



" Тя " е за човек, който се влюбва в персоналния си компютър и разказва близко бъдеще, където хората постоянно употребяват персоналните си помощници, с цел да им оказват помощ с всичко. В момента това се случва с новите разработки в технологиите на изкуствения разсъдък като Alexa, Siri и Гугъл.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР