Всеки знае, че четката за зъби трябва да се сменя

...
Всеки знае, че четката за зъби трябва да се сменя
Коментари Харесай

Дайте нова работа на старата четка за зъби

Всеки знае, че четката за зъби би трябвало да се сменя постоянно, тъй като с времето в нея се развъждат всякакви микроорганизми. Това обаче напълно не значи, че би трябвало да хвърляте използваните четки на боклука. След като са работили задоволително за блясъка на зъбите, те могат да чистят и други неща. Ето няколко приложения: 

Рендета, блендери, миксери, мелнички - колкото и да миете, остатъци  от настърганото все остават по зъбите им. Гъбата е прекомерно мека, само че четката за зъби ще ви свърши работа, а в случай че добавите оцет и сода за самун, ще получите и искра. 

Около крановете и в основата на смесителите за вода в банята и изключително в кухнята постоянно се събира нечистотия. Е, четката за зъби с малко препарат за миене на чинии елементарно ще " остърже " наслояванията. По същия метод може да изчеткате до снежнобяло и най-упоритите зацапвания по тоалетната паница. 

При миенето на прозорци, каквито и препарати и уреди да употребявате, в ъглите все остават нечистотии. Просто вземете четката за зъби, намокрете я и премахнете досадните наслоявания.

Клавиатури, отдалечени уреди - всички те са " магнити " за прахуляк и микробоклучета, а гнездата на бутоните им са толкоз недостъпни за бърсане. И в тези случай използвайте остарялата четка за зъби, чиито косъмчетата влизат на всички места. 

По обвивката на плодовете, изключително в " порите " на цитрусите, се настаняват нечистотии. Ако желаете кората на портокала или лимона идеално чиста, тъй като ще я стържете за сладкиш или ще вършиме сладко да вземем за пример, четката за зъби и течащата вода ще ви свършат чудесна работа. Същото се отнася и за черните точки и израстъчета по картофите.

Между зъбите на вилиците постоянно се " закотвят "  упорити останки от храна. Четката за зъби с нейните дребни и твърди косъмчета е вашият идеален апарат за разчистване, като за облекчение първо третирайте с веро или още по-добре с обезмаслител. Или просто накиснете приборите в сапунена вода.  Ако ползвате гребен, приложете същата " рецепта ". 

 

  Стелките на обувките непрестанно се цапат,  което, като се изключи че е проблем за хигиената, е много неприятна панорама. С четката за зъби, сапунена вода и умерено триене ще решите и този проблем.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР