Всеки втори, тествал се днес в ковид зоната на Медицинския

...
Всеки втори, тествал се днес в ковид зоната на Медицинския
Коментари Харесай

Всеки втори на тест в Балчик е заразен с коронавирус

Всеки втори, тествал се през днешния ден в коронавирус зоната на Медицинския център в Балчик, е дал позитивна проба за ковид. 95 тествани, 40 позитивни, доста от тях деца, означиха от центъра. Около десетина са взетите проби за издаване на зелен документ за работа, всички останали са със признаци.

Справките от единния указател демонстрират нарастване на приетите в болница. В лечебни заведения в Балчик, Добрич, Варна и Карвуна са 21 поданици на общината – двойно повече по отношение на предишния понеделник. Най-малкият пациент в лечебно заведение е момиченце на годинка от село Стражица, настанено в добричката болница. 88-годишна жена от с. Дъбрава е най-възрастният, тя е в коронавирус бранша в Балчик.

Спрямо седмица обратно през днешния ден заболелите са с една трета повече – общо 200. 

Училището с най-вече карантинирани паралелки – СУ „ Христо Ботев “- чийто брой варира, към този момент има съществени проблеми и с учителите – 9 карантинирани, пет от които болни, сподели шефът Станислав Николов. С неспокойствие чакат началото на ваканцията на 29 януари, която да тушира болестта, тъй като в случай че още се разболеят, ще бъде невероятно заместването.
Подробностите чуйте в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР