Всеки туристически обект, всяко място за настаняване и заведение за

...
Всеки туристически обект, всяко място за настаняване и заведение за
Коментари Харесай

Всеки туристически обект - с идентификационен номер

Всеки туристически обект, всяко място за настаняване и заведение за хранене и забавление ще имат собствен личен неповторим идентификационен номер. Чрез него ще се извърши единна подредба на туристическите обекти, което ще спомогне за по-доброто действие на Единната система за туристическа информация и ще бъдат отстранени опциите за дублажи с идентични имена на обекти. Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова при разкриване на първото съвещание на Обществения съвет към министъра на туризма. В него влизат представители на туристическия отрасъл, на научните среди и на организациите в туризма. На първото съвещание на съвета участваха близо 60 души, оповестиха от министерството на туризма.

Идентификационният номер за обектите ще бъде въведен посредством промени в Закона за туризма, които се приготвят сега. В Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма ще бъдат включени и значимите текстове, свързани с установяване на статута на националните курорти, сподели министър Ангелкова. Регламентацията ще спомогне за решение на проблемите с финансирането, благоустрояването и поддържането и ръководството на туристическата инфраструктура в тях, сподели министър Ангелкова.

Очакваме с промените на Закона за туризма да се сътвори и механизъм за сливане на туристическия отрасъл и развиване на резистентен и екологосъобразен планински и ски туризъм. В новите текстове ще бъдат включени и решенията на експертните групи, които работят по плана от повече от година, заявява министър Ангелкова. Тя заяви, че окончателното предложение за Закона за изменение и допълнение (ЗИД) на Закона за туризма ще бъде качено на формалната страница на министерството до 2 седмици. След това той ще предстои на едномесечно публично разискване, в този интервал всички заинтригувани страни ще могат да изпращат отзиви и оферти. Финалният ЗИД на закона ще бъде импортиран за разискване в Министерския съвет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР