Всеки страда от неприятен дъх в устата след събуждане. Понякога

...
Всеки страда от неприятен дъх в устата след събуждане. Понякога
Коментари Харесай

Какво причинява лош дъх и как да се справите с този проблем?

Всеки страда от противен мирис в устата след пробуждане. Понякога обаче той е много по-натрапчив и сложен за премахване. Ежедневните ни привички много оказват помощ за неприятния ни мирис заран, написа dir.bg.

Вижте какви са най-честите аргументи за него и по какъв начин да се преборим с неприятния утринен мирис.

Без подозрение знаете от зъболекаря си, че би трябвало всекидневно да миете зъбите си и да ги почиствате с конец. Но съществуват и други фактори, които могат да накарат устата ви заран да ухае по не най-хубавия метод.

Сухота в устата

Слюнката отмива бактериите от устната празнина, които са виновни за неприятния мирис. Тъй като нощем произвеждаме по-малко слюнка и устата ни става по-суха, заран се будим с по-лош мирис.

Консумацията на избрани храни

Хранителните ни привички са тясно свързани с неприятния мирис в устата. И въпреки че яденето на лук и чесън да е доста потребно за редица здравословни проблеми, за дъха ни заран постоянно виновниците са тъкмо те.

Специфични здравословни положения

Много от хората, които страдат от киселинен рефлукс (състояние, което кара храната да се връща по хранопровода), постоянно имат по-неприятен мирис.
Как да се оправим с неприятния дух заран
На използвайте вода за уста всеки ден

Водата за уста ще ви отърве от неприятния мирис за малко, само че тя в допълнение изсушава устата, което води още веднъж до появяването на противен мирис. Повечето такива води съдържат алкохол, който нарушава естественото произвеждане на слюнка.

Постарайте се да не спите с отворена уста

Спането с отворена уста е нездравословно по доста аргументи. То може да докара и до съществени дентални проблеми, деформиране на захапката, продължителен неприятен мирис. То трансформира естествения pH баланс в устната празнина и трансформира средата, в която стартират да се развъждат повече бактерии.

Олио вместо вода за уста

Този способ е много остарял и произлиза от Индия. Действа и за избелване на зъбите. Взимате една супена лъжица олио и жабурите устата си с него в продължение на 15 минути. Мазнината улавя бактериите в устната празнина и те се разтварят. Можете да употребявате всякакво олио, само че за предпочитане са кокосовото и зехтинът.

Внимавайте с кафето

Макар че за доста хора денят не може да стартира без кафе, доста постоянно точно то е повода за неприятния мирис заран. Кафето също изсушава устата. А когато прибавите мляко или сметана към кафето, нещата стават още по-сериозни. Млечните артикули постоянно провокират неприятен мирис.

Не пропускайте почистването на езика при утринния тоалет

Много хора обръщат внимание на миенето на зъбите и почистването им с конец, само че не помнят да почистят езика си. А най-често тъкмо в тази зона са съсредоточени повече бактерии, виновни за неприятния мирис.

Внимавайте по какъв начин дишате

Дишането през устата всеки ден също оказва помощ за появяването на неприятен мирис. Винаги се старайте да вдишвате през носа и да издишвате през устата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР