Всеки си мечтае за богата реколта от краставици, но малцина

...
Всеки си мечтае за богата реколта от краставици, но малцина
Коментари Харесай

Защо е важно да режем листата на краставиците в оранжерията и как правилно да го направим

Всеки си мечтае за богата годишна продукция от краставици, само че малко на брой са наясно с това, че тайната е в подрязването на листата им. Как обаче се случва това, за какво е нужно да го вършим и какво би трябвало да знаем, до момента в който ги подрязваме, ще разберете от днешната публикация.

Селектирали сме същински потребна информация, за която сме сигурни, че ще послужи на всеки, който към момента не е натрупал задоволително опит в градинарството и продължава да се сблъсква с не малко компликации при развъждането на краставици.

Защо е нужно да режем листата на краставиците, в случай че желаеме по-богата годишна продукция?

Ако желаете тази година реколтата от краставици да е в действителност добра, то нашият съвет е да побързате и да подрежете листата им по този начин, както би трябвало да бъде направено. Тази процедура спомага за увеличението на добива и възстановяване усета на зеленчука.

Освен това способства за по-лесното формиране на нови цветове, както и предотвратява появяването на мъка. Отделно от това, градинарите са се убедили, че когато подрязват листата, напояването на растението изисква по-малко вода, а самата годишна продукция се прибира доста по-лесно.

 Топ триковете на опитните градинари за по-висок рандеман на краставици Топ триковете на опитните градинари за по-висок рандеман на краставици
Опитните градинари разчитат на изпитани във времето трикове за по-висок рандеман на краставици. Изпробвайте ги и ще се убедите в тяхната е...

Можете да извлечете само позитиви, в случай че решите да го извършите. Да не приказваме, че достъпът до плода ще е доста по-лесен, а и плевелите ще се почистват забележително по-бързо, без да срещате усложнения.

При самото подкастряне е належащо да си послужите със специфични принадлежности, които авансово сте стерилизирали. Така ще избегнете заплахата от заразяване на зеленчука с бактерия или гъбична зараза.

Новите издънки се изрязват наоколо до стеблото, като се стремите да не оставяте стърчащи краища. Тази процедура е добре да се прави постоянно, изключително до момента в който храстът пораства. Веднъж в седмицата е най-добре да запретвате ръкави и да си отделяте по половин час за обичаните краставици.

Задължително е да вършиме това в ранните утринни часове. Това ще разреши до вечерта „ раните ” да са се затворили, което ще защищити растението от болести и болести.

Започнете да го вършиме и ви подсигуряваме, че реколтата ще се усили неведнъж!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР