Всеки ще може да комуникира навсякъде през новите сателити Starlink

...
Всеки ще може да комуникира навсякъде през новите сателити Starlink
Коментари Харесай

Обикновени смартфони обменяха съобщения през сателитна мрежа


Всеки ще може да комуникира на всички места през новите спътници Starlink Direct to Cell
(снимка: Starlink)

Космическата компания SpaceX разгласи, че за първи път са изпратени и получени SMS-и от един елементарен смарт телефон на различен благодарение на новите сателити  Starlink Direct to Cell. 

Тези спътници бяха изстреляни в орбита напълно неотдавна, на 2 януари, и могат да се свързват непосредствено със смарт телефони, които не поддържат сателитна връзка.

Според компанията, по-малко от 6 дни след стартирането елементарните смарт телефони съумяха сполучливо да обменят текстови известия в мрежата на T-Mobile, употребявайки новите спътници на Starlink.
още по темата
SpaceX възнамерява да пусне сателитна услуга за текстови известия по-късно тази година. Това може да е изключително потребно в отдалечени райони, където няма клетъчно покритие.

В същото време, с цел да се възползват от такива услуги, за потребителите няма да е належащо да купуват ново мобилно устройство с обособена функционалност за сателитна връзка.

Възможността за предаване на глас и данни по този метод може да се появи още през 2025 година, дава обещание SpaceX. Целта на компанията е да обезпечи на всеки човек връзка на всички места по света, без да е належащо да употребява специфични телефони или програмен продукт, а посредством съществуващите смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР