Всеки се стреми да избягва рязането на лук, защото не

...
Всеки се стреми да избягва рязането на лук, защото не
Коментари Харесай

4 хитри начина да режем лук, без да плачем

Всеки се стреми да заобикаля рязането на лук, тъй като не знае по какъв начин да го направи без да се разплаче.  Със сигурност може да се каже, че огромна част от известните „ избавителни “ способи несъмнено не работят.
Но четири метода за нарязване на лука дават съвсем 100% резултат. При тях няма да има сълзи и отчаяние. Въз основа на тези познания можете незабавно да извършите две изводи и да ги приложите на процедура, уверете се, че те работят.
1. Остър нож
Сигурно не сте се замисляли с какъв нож е по-добре да отрежете върха на лука. Колкото по-остър е ножът, толкоз по-малко кафези ще се набръчкат и във въздуха ще има по-малко летливи съединения.
И не е належащо лукът да се реже с нащърбен нож - даже и да реже по-лесно от елементарния, ще има повече сълзи.
2. Вода
Поставете лука в студена вода. След половин час престой във водата той ще се реже без сълзи. Този способ се употребява в доста заведения за хранене и в заведенията  за доставки.
У дома можете просто да навлажнете дъската и ножа със студена вода - това оказва помощ задоволително.
3. Вентилатор или течение
Да, да, в случай че извършите течение в кухнята, без значение по какъв начин: посредством отваряне на прозорци и порти или слагане на вентилатор, тогава всички летливи субстанции просто ще бъдат издухани. Но в случай че би трябвало да нарежете доста лук, тогава има заплаха цялата къща скоро да проплаче.
4. Дъвка
Не помислих за какво, само че този трик работи, въпреки и не с всички. Затова се пробвайте да дъвчете може пък това да ви помогне.
5. Дръжте вода в устата си
Можете, несъмнено, да напълните устата си с вода, само че това е неловко и несъмнено не постоянно оказва помощ.
6. Намажете дъската с лимон
Това несъмнено е някакъв мит. Като цяло не е ясно по какъв начин лимонената киселина може да повлияе на сярната киселина.
7. Поръсете сол върху дъската
Напълно ненужен, луковият сок се всмуква в солта, трансформирайки я в каша.
8. Запалете свещ до дъската
Да, сантиментално, само че въобще не оказа помощ.
 Ето по какъв начин са рязали лука едно време БЕЗ сълзи (ВИДЕО) Ето по какъв начин са рязали лука едно време БЕЗ сълзи (ВИДЕО)
Лукът оставя диря освен в сърцето на всяка стопанка, само че и в националното творчество. Всичко това е с помощта на гения му да докара...
9. Поставете маска или очила за плуване
Най-ефективният метод за битка със сълзите при рязане на лука, само че е доста неуместен.
10. Покрийте носа си с памучна вата
Не е ясно за какво, очите сълзят, а не носът.
11. Поставете лука във фризера
 Как вярно да пържим лука? Как вярно да пържим лука?
Голяма част от ястията, които участват на трапезата ни, съдържат запържен лук. Опитните готвачи го прибавят към ястието по едно и също време...
След 10 минути във фризера потекоха сълзи както и при топъл лук
12.. Не режете до корена.
И още една житейска история, която работи. По-близо до корена има повече сяра в луковицата и в случай че не отрежете луковицата до корена, ще има по-малко сълзи.
Извод. Как да режем лука без да не плачем
За да не плачете: оставете лука във вода, накълцайте го с изострен, влажен нож, раздвижете въздуха и не режете лука до корена.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР