Всеки салон, всяка зала трябва да разполага с термокамери, когато

...
Всеки салон, всяка зала трябва да разполага с термокамери, когато
Коментари Харесай

Боил Банов иска термокамери във всеки салон след края на изолацията

Всеки салон, всяка зала би трябвало да разполага с термокамери, когато отмине възбраната за обществени действия и събиране на публични места, защото опасността си стои. Това сподели Боил Банов в изявление за предаването „ Седмицата “ по Дарик радио.

" Първото, което създаваме, е на всички места да успеем да сложим термокамери. Това е наложително, тъй като един човек, който влиза с температура вътре, е евентуално рисков за останалите и би трябвало да става на входа. Всеки салон, всяка зала би трябвало да разполага с термокамери, което ще даде огромна доза успокоение, когато към този момент нещата се възстановяват. Но когато заплахата си стои ", акцентира министърът на културата. 

Интересно е какъв брой термокамери и на каква стойност ще са нужни за стотиците киносалони, театрални и концертни зали в България, в случай че тази рекомендация се трансформира в законова обвързване. Припомняме, че за петте конфигурирани устройства на трите интернационалните летища (София, Варна и Бургас) са платени общо 80 000 лв.. Единствената термокамера на летище София е била на стойност 24 000, стана ясно от репортаж на Би Ти Ви.

Банов не сподели в своето радиоинтервю кой ще поеме разноските за слагането на тези камери в бъдеще. 

Министърът на културата не пропусна да се похвали и с парите, отпуснати на артистите за интервала, в който поради ограниченията за изолираност са лишени от изяви и приходи - 6 месеца постоянна заплата за щатните и 3 минимални заплати (от които две с осигуровки) за бедните свободни актьори.

" Ние подсигуряваме нещо доста съществено. Гарантираме успокоение, подсигуряваме бъдеще, опция през това време да се приготвят нови планове, да се създават нови хрумвания, с цел да може интензивно в първия миг, когато е допустимо, да се влезе в дейна връзка със фена и той да бъде предизвикан да влиза в салоните ", сподели още министърът.

Банов бе песимистичен във връзка с онлайн потреблението на просвета. „ Онлайн излъчването на представления аз доста не го разбирам, тъй като се нарушават някои рекомендации. Ако сега изнасят зрелище и то се снима, се нарушават някои рекомендации в наредбите. Ако се извадят записи на остарели неща, несъмнено. Но тук би трябвало доста деликатно да се подхожда, тъй като нашите театрални изкуства имат директен контакт с публиката и това е техният смисъл. Ако хората свикнат да ги гледат онлайн, след това може да желаят да ги гледат по този начин, пък и за без пари. Така че тематиката е деликатна. Всяко решение е забавно, стига да е законосъобразно и да се преценява със заповедта на здравния министър ", добави още министърът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР