Всеки, попадал някога в болница, знае, че часовете там текат

...
Всеки, попадал някога в болница, знае, че часовете там текат
Коментари Харесай

Да помогнем за създаването на библиотеки в болниците

Всеки, попадал в миналото в болница, знае, че часовете там текат по-бавно – надалеч от околните, в непозната среда, в тревожни мисли и постоянно без никакви благоприятни условия да се разсееш от действителността. Ето за какво книгите имат суперсилата да създадат престоя по-лек, само че уви – от време на време в бързината нямаме време да се сетим за това, а различен път се оказва, че сме хванали набързо някоя, която прочитаме за нула време.

Точно по тази причина от Института за здравни интензивности и технологии стартираха кампания, благодарение на която седем лечебни заведения в областите Пловдив и Смолян ще бъдат обособени библиотеки, тъй че за пациентите престоят там да е най-малко малко по-лек и прелестен. Това са:

Клиниката по педиатрия към УМБАЛ " Св. Георги ", Пловдив, МБАЛ " Св. Мина ", Пловдив, МБАЛ Пловдив към ВМА София, МБАЛ Асеновград, МБАЛ Първомай за детското поделение, МБАЛ " Братан Шукеров " в Смолян и МБАЛ " Проф. доктор Асен Шопов " в Златоград.

Рафтовете им са към момента празни, а ние и нашата добра воля имаме силата да ги напълним, тъй че да отвлечем вниманието на пациентите от протяжните дни в болничното легло.

Какви книги се търсят?

* С приоритет: Съвременни детски книги, подобаващи за читатели на възраст сред 3 и 16 години. Те ще бъдат дарени на отделенията, където дребните пациенти героичен минават през процеса на възобновяване.

* Актуални заглавия и книги за възрастни, издадени след 2000 година  във всевъзможни жанрове, които ще бъдат разпределени съгласно потребностите в лечебните заведения.

Не изпращайте остарели издания, които дъълго време са живели в библиотеката ви, тъй като интензивният живот в болничното заведение няма да им понесе и за жал няма да влязат в приложимост.

Ако разполагате и с работещ таблет , от интензивния бранш на Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив ще са признателни да го изпратите за дребните пациенти, които прекарват там дълги часове във възобновяване след хирургична интервенция.

Кога и къде?

Ако желаете да дадете своя принос за идеята и да помогнете на някого в това малко бягство, може да го извършите още през днешния ден. Книгите ще се събират в офиса на организацията в Пловдив, а по-късно ще се разпределят съгласно потребностите на всяка болница. Може да видите адреса, като натиснете зеления бутон " Ще вземам участие " в страницата на акцията в TimeHeroes. 

Кампанията ще продължи до запълването на всички болнични библиотеки.

 

 
Моят топ 10 от Пролетния базар на книгата
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР