Всеки път когато погледнем към нощното небе приемаме за очевидно,

...
Всеки път когато погледнем към нощното небе приемаме за очевидно,
Коментари Харесай

Астрономите разбраха защо небето е тъмно през нощта

Всеки път когато погледнем към нощното небе одобряваме за явно, че то е мрачно с проблясващи звезди. Но тук парадоксът на Олбер задава въпроса:

Ако Вселената е безкрайна и без възраст, за какво не виждаме отмерено разпределено поле от звезди и в следствие ослепително блестящо небе вместо тъмното, което виждаме?

Модерната физика ни споделя, че Вселената е последна, има възраст и се уголемява все по-бързо и по-бързо, което трансформира светлината от най-далечните звезди по този начин, че да е невидима за човешките очи.

Но може би има и друга част от загадката, съгласно ново проучване, оповестено в Astrophysical Journal, което да помогне астрономите да разрешат този абсурд един път вечно.

Екип от учени е разкрил, че до момента признатото число от 100 милиарда галактики в наблюдаемата галактика е неправилно и в действителност галактиките са 2 трилиона!

Учените издигат хипотезата, че светлината от далечните, изчезнали и краен брой галактики е била всмукана от газ и галактически прахуляк, след което е била излъчена отначало, само че в инфрачервения и ултравиолетовия набор, който е незабележим за човешкото око.

“Така наподобява, че решението на прецизната дефиниция на Парадокса на Олбер като проблем със засичането на оптична светлина, е композиция от резултата на аленото отместване, крайната възраст и размери на Вселената и абсорбцията на светлината. ”

Източник: Science Alert

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР