Всеки път, когато отивах в някоя държава имах намерение да

...
Всеки път, когато отивах в някоя държава имах намерение да
Коментари Харесай

Където и каквото и да види там, Юлия Димитрова винаги се връща тук

„ Всеки път, когато отивах в някоя страна имах желание да се установя за по-дълго и всякога се връщах ”, споделя Юлия Димитрова .

Тя е буен фен на пътешествията и най-много приключенията. От двуезично семейство е и евентуално по тази причина е посветила образованието и огромна част от живота си на проучването на непознати езици и култури . Тази нейна пристрастеност я е отвела на доста разнообразни места по света и за по-дълго - в 4 страни – Съединени американски щати, Англия, Белгия и Финландия.

През 2012 година се връща дефинитивно в България и става преподавател на „ Заедно в час “ . За 3-те години в учебно заведение преподава на 180 деца от 6 до 14 години и е класен началник на 32 от тях. През 2015-а попада на обявата за съвършената за нея работа – да бъде супергерой в Тук-Там . Оттогава функциите ѝ в екипа са минали през няколко измерения, срещнала е ужасно доста забавни хора, научила е какво ли не, само че мотивацията си е все същата - смисълът от всички старания, неналичието на рутина, мотивите за горделивост и, не на последно място, възприятието за комизъм на екипа. 

Явно пътувало ми се е, само че не с цел да емигрирам “, прибавя Юлия с усмивка. И вади неоспорим мотив: когато си някъде, през отпуската бързаш да се върнеш при околните си, а тук си при околните и във ваканцията можеш да пътуваш и опознаваш нови земи и култури. Пък и доста си харесва работата.

В първо говорели за завръщането на българите, в този момент акцентът е в мигриращия младеж . Мобилността е към този момент доста присъщ детайл от съвремието.

Мисията на организацията през днешния ден към този момент е да свързва българите по(от) света - посредством планове и начинания, посредством платформата й.

Юлия Димитрова описа и за настоящата привлекателна самодейност за младежите – и опцията да се завоюва стипендия за учене.

 Както е традицията, в рубриката взе участие и актьор, който, слушайки диалога, пресъздава асоциациите си. Днес това е Анелия Пашова .
Творческият й псевдоним на художничката е АPASH illustartion .

Завършила е магистратура в НХА София, компетентност Илюстрация и членува в ДАФНИ / Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори/. Има зад тила си 5 издадени книги, две от които авторски. Като художник на свободна процедура развива своя марка артикули с анималистични рисунки.
В галерията на магазин  до 15 юни може да се прегледа напълно скоро откритата й галерия със скицници.
Разгледайте потече .

И чуйте диалога с Юлия Димитрова и Анелия Пашова-АPASH.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР