Всеки от вас си спомня, че тази година паламуда беше

...
Всеки от вас си спомня, че тази година паламуда беше
Коментари Харесай

Как да сготвим паламуд

Всеки от вас си спомня, че тази година паламуда беше изненадващо доста. Можеше да се купи от най-различни места – риболовци обикаляха улиците и продаваха на извънредно ниски и налични цени. Всъщност тази риба като цяло не е изключително евтина, само че поради огромният улов през миналото лято се радвахме и на ниски цени, които повече хора могат да си разрешат.

Въпросът обаче идва не тъкмо с пазаруването на рибата, а с прибирането й вкъщи. Какво да сготвим с този паламуд и по какъв начин ще стане най-вкусен? На скара ли е по-добре или да го изпържим? Мазна ли е тази риба или пък по-суха? На всички тези въпроси ще отговорим, също така ще дадем и една доста забавна и вкусна рецепта за паламуд.

Що се отнася до топлинната обработка, паламудът е подобаващ за подготвяне по всевъзможен метод. Става доста апетитен и пържен и печен – на скара или във фурна. За някои хора е мазна и тежка риба и избират скарата, други фурната, а трети - въобще не намират, че е нужно да стоят към скарата, а непосредствено го пържат в сгорещена лой.

Подправките, които отиват на паламуд са общоприетите подобаващи за рибните ястия. Няма огромна философия в приготвянето му. Може да си го извършите по познати към този момент предписания във фолио, с доматен сок или пресни домати, просто изпечен с подправки, чесън и лимонен сок, запечен във фурната с бяло вино и други Изобщо огромно многообразие царува в рецептите за паламуда, а коя от тях е най-вкусна би трябвало независимо да решите.

 Рецепти с паламуд

Ще предложим една рецепта, която е в действителност напълно елементарна, само че изработен по този метод, паламудът става доста апетитен, нежен и донася същинска приятност на сетивата ни. Ето и рецептата:

Паламуд в гювеч

Необходими артикули: паламуд, 2 домата, 2 глави лук, черен пипер, сол, дафинов лист, бяло вино, чесън

Начин на подготвяне: измитият и авансово изчистен паламуд се нарязва на шайби и се поставя в намазаният с олио гювеч. Върху него слагате нарязаните също на шайби лук и домати, поръсвате с подправките, слагате и две – три скилидки чесън. Остава единствено да налеете ½ ч.ч бяло вино и още толкоз вода. Слагате гювеча във фурна на 180 градуса и го оставяте там за към 40 – 45 минути. Оставете рибата във фурната откакто я изключите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР