Всеки от нас е попадал на презрели банани, по кората

...
Всеки от нас е попадал на презрели банани, по кората
Коментари Харесай

Вредни или полезни са бананите с петна по кората

Всеки от нас е попадал на презрели банани, по кората на които се виждат тъмни петна. В магазините нормално те се оферират на по-ниска цена, тъй като трайността им е ден – два и по-късно вероятно ще се наложи да бъдат изхвърлени.

Малцина дръзват да ги закупят, тъй като външният им тип не е изключително прелъстителен. Ако знаехте какъв брой доста изгоди имат кафявите банани с петна по обвивката, сигурно нямаше да ги подминавате с лека ръка. В тях има по-високи равнища на антиоксиданти и се усвояват доста по-лесно от организма.
Бананите ви карат да отслабнете или да напълнявате
Може би не веднъж сте чували приказки от сорта, че в случай че желаете да качите тегло би трябвало да хапвате банани с мляко. Банани за намаляване...
Прочети повече
В бананите се съдържат още фибри, калий, витамини B6. Това се отнася за всички плодове, без значение дали са с кафяви обелки или не. За да не губят от изгодите си, кафявите банани е целесъобразно да се съхраняват на хладно място.

Не е желателно хората с диабет да употребяват кафяви банани, тъй като при тях нишестето се трансформира в елементарни захари. А това на собствен ред може да докара до повишаване равнищата на кръвната захар. На тях се предлагат банани, които са по-малко узрели.

Счита се, че постоянната консумация на кафяви банани може да способства за повишение функционалностите на имунната система.
Кога бананите са потребни и по кое време са нездравословни?
Наред с ябълките и крушите, бананите са измежду най-популярните плодове. Те съдържат съществени хранителни субстанции, само че все пак консумац...
Прочети повече
Надяваме се от в този момент нататък да се замисляте, преди да пренебрегнете кафявите банани и все по-рядко да ги подминавате. Да, визията им не е по никакъв начин привлекателна, само че пък за сметка на това изгодите от тях са в действителност доста.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР