Всеки момент ще бъде отменено частичното бедствено положение в община

...
Всеки момент ще бъде отменено частичното бедствено положение в община
Коментари Харесай

Кметът на Враца: Над шест милиона лева са щетите по инфраструктурата в с. Лиляче

Всеки миг ще бъде анулирано частичното бедствено състояние в община Враца, сподели пред публицисти кметът Калин Каменов след присъединяване в съвещание на Областния щаб за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия във Враца, в който се включи и министър-председателят акад. Николай Денков. 

По думите на Каменов обстановката в общината се възстановява. Поройният дъжд е нанесъл вреди в селата Чирен, Горно Пещене, Оходен, Баница и Лиляче. От на следващия ден стартира разказване на провалите на жителите на обитаемоте места, основава се организация по дезинфекциране на къщите, където се прави разчистване, изясни кметът и добави, че единствено в с. Лиляче са  унищожени 26 улици, които по предварителна оценка ще са за над шест млн.лв.

„ Надявам се на поддръжка на страната, тъй като ние тук няма да можем да се оправим с тази непостижима финансова задача. Правим всичко належащо с трошен материал да възстановим някаква част, тъй като сега има улици, на които хората не могат да излязат “, изясни кметът на Враца и добави, че „ има подготвеност по най-бърз метод да стартира проектирането на разрушената инфраструктура “. 

За размера на бедствието приказва и фактът, че единствено през вчерашния ден и през днешния ден благодарение на доброволци са разчистени и отводнени повече от 40 къщи в с. Лиляче, изясни Калин Каменов. „ Има хора, на които огромна част от мебелировка е унищожена и съвсем пред всеки дом има пирамиди от струпани разнообразни движимости, електроуреди, мебели. Тези дни стартира извозването им от екипи на Общинско дружество „ Благоустройство и комунално стопанство (БКС) “, изясни кметът, представен от Българска телеграфна агенция. 

Освен селата в община Враца, в региона наводнени къщи и дворове има гр.Криводол, селата Ракево, Галатин, Ботуня, Нивянин, Ребърково, Лютиброд, Хайредин, Манастирище, Комарево и Бъркачево, на доста места има и високи подпочвени води, заяви националният представител Красен Кръстев, който също взе присъединяване в съвещанието на Областния щаб. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР