Всеки може да напълнее, но всеки напълнява по различен начин.

...
Всеки може да напълнее, но всеки напълнява по различен начин.
Коментари Харесай

Коя част на тялото ви надебелява първа? Това издава причината на пълнеенето

Всеки може да напълнее, само че всеки напълнява по друг метод. На едни коремът се издува, други натрупат тлъстини по задните елементи и ръцете, а трети пълнеят в лицето. Мястото, на което пълнеете, значи нещо съответно.  То може даже да подскаже точната причина за наддаването на тегло. Както можете да си визиите, за напълняването играят роля голям брой фактори. Следните редове ще ви оказват помощ да добиете изясненост по въпроса.

Корем

Ако пълнеете бързо в корема и даже се обзаведете с малко шкембе, повода вероятно е несъразмерната консумация на спиртни питиета. Би трябвало да намалите алкохола, тъй като заплахата от така наречен „ бирено коремче “ е еднообразно огромна и при мъжете,  и при дамите. Алкохолът вреди освен на фигурата, само че и на здравето ви.

Горна част на тялото

Сланинките се натрупат най-често точно там. Това се случва, когато консумирате повече калории, в сравнение с изгаряте. За да решите казуса, намалете приема на храни и изключително на захар. Движението също ще ви помогне да се отървете от този вид мазнини – пробвайте да вземем за пример  бягане, разходки, плуване.

Задни елементи и бедра

Най-често дамите натрупат тлъстини в тази зона. Обикновено това се дължи на хормонален дисбаланс. Опитайте се да избягвате дългото седене, както и по опция никотина и алкохола.

Гръб

Ако по гърба ви се образуват „ наденички “, евентуално се дължи на това, че по-рано сте били доста дейни, а в този момент сте принудени да водите затънал живот. Може би сте спортували постоянно или постоянно сте се придвижвали с колело. За да изчезнат досадните гънки, внимавайте за храненето си. При това не толкоз количеството е значимо, колкото интервалите, през които се храните. Когато ядете по-често и разделяте храната си на дребни порции, обмяната на веществата и разграждането на мазнините се форсират.

Ханш

Тревожността, депресията и стресът са огромни врагове на фигурата. Ако ядете прекомерно доста сладки неща или други нездравословни лакомства поради терзанията си, по ханша се образува пояс от тлъстини.  Медитацията и зеленият чай оказват помощ за усмиряване на нервите и изгаряне на мазнините.

Долната част на краката

За страдание нищо не може да се направи против цялостните прасци и глезени, тъй като този проблем е унаследен. Повечето бременни дами също се сблъскват с него. Среща се и при дамите, които имат разширени вени. Слизането и качването на стълби ненапълно ще помогне, добре е също да отбягване солени храни.

Лице

От подпухнали бузи до двойна брадичка – за жалост лицето също може да се трансформира в проблематична зона. И нормално не се дължи на общо напълняване, а на задържане на вода или генетична предразположеност. И до момента в който против наследствеността не може да се направи нищо, то във всички останали случаи може да се противодейства сполучливо със специфични извършения за лице.  Те ще оказват помощ да се укрепи мускулатурата му и овалът да стане по-изчистен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР