Всеки може да хвърли картоф в тава и да го

...
Всеки може да хвърли картоф в тава и да го
Коментари Харесай

От А до Ям: Най-вкусните печени карамелизирани картофки


Всеки може да хвърли картоф в тава и да го изпече, само че не всеки може да сервира вкусни картофи. Но това им е хубавото на картофите, че могат да се подготвят по доста способи, а някои от тях са ужасно вкусни. Освен това има доста сортове и е хубаво човек да изследва кой защо е подобаващ, както и кой му подхожда повече.

Рецептата, която ви предлагам през днешния ден, е за такива вкусни картофки – не прецизирам сорта, тъкмо тъй като у нас сме в развой на изпробване. Аз използвах елементарни картофи. Стават толкоз вкусни, че не мисля, че въобще имат потребност от нещо друго, като месо да вземем за пример. 2 приблизително огромни картофа на човек и зелена салата са прелестна пролетна вечеря.

Рецептата е по-скоро директива. Аз варя авансово картофите (необелени) за цяла седмица – на пара в мултикукър (2 минути), а после изваждам от хладилника толкоз, колкото ми е належащо за съответна вечеря. Можете да го извършите и с елементарна мрежичка за готвене на пара и тенджера. Препоръчвам този метод пред обичайното варене, тъй като картофите резервират по-добре питателните си качества и не се напояват ненужно с вода. Времето по обичайния метод в тенджера ще е малко по-дълго (зависи и от типа на картофите), само че 5 – 6 минути би трябвало да са задоволителни, с цел да имате прелестно корав и неразпадащ се картоф, подготвен за печене.

Необходимите артикули

(за двама)

4 средноголеми картофа (леко сварени на пара)
1 с.л зехтин
2 – 3 с.л „ сладостен “ соев сос (с ниско наличие на сол)
подготвена фалшификация за картофи (или розмарин, чесън на прах)

Нарежете изстиналите картофи по дължина (с обелките) на огромни „ лодки “. Прехвърлете ги в купа и прибавете подправките – малко зехтин, соевия сос, микса за картофи. Разбъркайте добре и изчакайте 15 – 20 минути (докато фурната се загрее до 200 градуса). Така ще поемат от ароматите и соевия сос, който при печенето ще даде този карамелизиращ резултат, който се търси.

С щипка извадете всяка лодка и ги подредете върху тава, постлана с хартия за печене. Печете ги на 200 градуса с вентилатор за към 20 минути, до момента в който получат бронзова коричка и карамелен цвят.

Извадете ги, изсипете върху тях останалата част от соса, в който бяха, разбъркайте, поръсете с свеж копър и ги сервирайте топли, съпроводени от свежа зелена салата.
А ето по какъв начин се прави чудна доматена чорба

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР