„Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята

...
„Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята
Коментари Харесай

Премиерът: Пред всяка болница да има изнесен COVID-19 пункт

„ Всеки министър да бъде на първа линия непрестанно в своята сфера и държавното управление дружно с българските жители да действаме като пестник против пандемията “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на работно онлайн заседание с членовете на държавното управление. Премиерът разпореди взаимните дейности на държавните институции да продължат при най-строга организация, ред и цялостна готовност. „ Това вършим сега – с финанси, с стопанска система, с ограничения. Никакво съмнение “, посочи министър-председателят.

Премиерът Борисов разпореди на министъра на опазването на здравето пред всяка болница у нас, както държавна, по този начин и частна, да се провеждат изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и ориентирани към нужната им здравна помощ. „ Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил безусловно всичко финансово, което е належащо. Лекарства - всевъзможни типове за всевъзможни заболели. Всичко това би трябвало да се прави неотложно “, безапелационен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е значимо българските жители да бъдат осведомени, че в случай че са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират неотложно.

Министър-председателят Бойко Борисов напомни, че институции като Национален осигурителен институт и Министерство на здравеопазването разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се употребяват за настаняване. По този метод може да се понижи в допълнение натискът върху лечебните заведения, където това е допустимо. Според премиера е от извънредно значение да има еластичност и да продължи осъществяването на наложителните интервенции. „ Животът би трябвало да върви “, посочи Борисов и добави – „ аз съм уверен, че въпреки всичко март-април ще имаме ваксини, ще имаме нещо, което ще избави света и ще тръгнем напред “.

Според министър-председателя Бойко Борисов е значимо също по този начин да не стопират правосъдните процеси и където е допустимо институциите да действат онлайн. „ Държавата не би трябвало да бъде затваряна. В доста страни това е елементарен метод - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние би трябвало да убедим хората с разсъдък “, съобщи министър председателят. „ Хората би трябвало да схванат, че са взели вярното решение и това, че не подадохме оставка е било единствено за тяхно положително. Да се мъчим в най-тежкото време, само че да ги спасим и ще ги изведем и от здравната, и от финансовата, и от икономическата рецесия “, безапелационен беше министър-председателят Борисов. По думите му би трябвало да продължат обществено икономическите ограничения и да има доходи в бюджета. „ България с ИТ технологиите, с всичко това, което се прави в ИТ бранша, в стопанската система ще дръпнем по-бързо от останалите. Но да запазим и хората – това желая от вас “, обърна се министър председателят към членовете на държавното управление. Борисов уточни още, че в този сложен интервал е от огромно значение взаимоотношението и с локалната власт. „ Помагайте на кметовете с всичко, каквото може “, разпореди още Борисов на министрите и добави в умозаключение – „ всичко би трябвало да работи, само че хората би трябвало да се пазят, маски, отдалеченост, с цел да не спре животът “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР