Всеки, който симпатизира на жертвите на украинските бомбардировки над Донбас,

...
Всеки, който симпатизира на жертвите на украинските бомбардировки над Донбас,
Коментари Харесай

Великобритания хвърля всички сили за борба срещу “чуждестранните агенти”

Всеки, който симпатизира на жертвите на украинските бомбардировки над Донбас, може да бъде считан във Англия за " съветски сътрудник ". Поне това директно следва от последните законодателни начинания на локалния парламент, както и от оценките на английската преса за тези изказвания на водачите на железничарския синдикат. Какво още заплашва " съветските сътрудници " във Англия?

Преди няколко дни членовете на най-големия Национален съюз на железопътните, морските и транспортните служащи във Великобританияобяви стачка в цялата железопътна мрежа на страната. Синдикатите упорстват за по-високи заплати, сигурност на работните места и отвод от насилствени съкращения.

Ако работодателите не се съобразят с настояванията, сложени от Националния съюз, в средата на юни ще стартира общонационална стачка. Тя може да стане най-голямата след приватизацията на английските железници през 90-те години и евентуално ще сковава железопътния трафик в страната. Възможно е при отрицателно развиване на събитията към стачката да се включат синдикалисти от други транспортни сектори, а следствията за ръководещия кабинет да станат пагубни.

Британското държавно управление не е готово да направи отстъпки, като вземе поради икономическите и политическите последствия. Както не е готово за методите на битка против синдикатите, които са употребявали предходните кабинети и техните водачи. Просто няма тяхната политическа тежест. Редакционните публикации в медиите са цялостни с материали за следващите кавги и следствия към омразния и чорлав Борис Джонсън, здравословното положение на Нейно Величество Елизабет II повдига тревожни въпроси, а инфлацията в страната бие всички върхове.В тази обстановка, съгласно членовете на държавното управление, печеливш ход е да се търси „ съветска диря “ във всичко, което по един или различен метод заплашва или опонира на мнението на консерваторите.

Всички причини се одобряват. И в този момент, на 28 май, “Таймс” разгласява публикация, озаглавена „ Железопътните профсъюзи застават зад Кремъл “ написана в най-лошите обичаи на доносите от средата на предишния век.

Еди Демпси и Стийв Хедли, старши помощници на генералния секретар на Националния съюз, Стийв Скели, член на управителния съвет и редица други деятели са упрекнати в ужасни по днешните стандарти закононарушения - благосклонност към Русия и Донбас. Освен това смелостта да показват мнението, че „ войната продължава към този момент осем години и гибелта на 14 000 души е резултат от голям брой бомбардировки, осъществени от украинското държавно управление “. Синдикалистите в никакъв случай не са подкрепяли обществено специфичната военна интервенция или съветския президент, само че едно от най-старите английски издания не крие вярата, че самото мнение на Демпси, Скели, Хедли и другарите им ще провокира разединение в Националния съюз.

За страдание – и освен за членовете на транспортния съюз – съмнението за връзки с Русия в днешното Англия може да има извънредно рискови последствия за всеки, към който е ориентирано. Кралицата, Народното събрание и държавното управление на Англия настояват, че са водачи на европейския кръстоносен поход против Русия, само че тази роля става все по-трудна за тях с всеки минал ден. Най-високата инфлация през последните десетилетия, внезапния спад в приходите на популацията и цялостното комплициране на финансово-икономическия бранш принуждават държавното управление трескаво да търси вътрешен зложелател, защото не е допустимо да упреква външния за всичките си неправилни стъпки.

Този зложелател към момента не е открит, няма разбираеми данни за него, има мощни съмнения, че вътрешният зложелател въобще не съществува. На законодателно равнище обаче се прави всичко допустимо най-бързо да се затегнат гайките на репресивната машина.

Британските специалисти по права и свободи може би най-силно крещяха, че огледалният отговор на Русия на законодателството за задгранични сътрудници на Съединени американски щати е нарушаване на всяко човешко право и народна власт. Но не толкоз от дълго време, с формалната благословия на принца и престолонаследник принц Чарлз, от името на отсъстващата заради болест кралица, беше намерено съвещание на Народното събрание. Тамбеше обществено оповестена една от 38-те нови държавни начинания - във Англия вкарват „ Схема за регистрация на задграничното въздействие “

Схемата би трябвало да стане част от законопроекта за националната сигурност. В сходство с него, по искане на ръководителите на правоприлагащите органи, всички лица, които в една или друга степен публично си сътрудничат с задгранични държавни и свързани организации, ще би трябвало да се записват публично. Отказът от такава регистрация или непредоставянето на информация за такива връзки ще се смята за закононарушение.

Трябва да се разбере, че формулировката на Схемата ще бъде извънредно необятна. Тя ще обгръща всяка активност, осъществявана както от името, по този начин и за непозната страна, даже в случай че нейните ползи са представлявани от задгранична филантропична неправителствена организация, лобисти, консултанти или чиновници на пиар организации.

Инициативата очевидно е основана като изключителна мярка, само че апетитът, както знаете, идва с яденето. Консервативният член на комисията по външни връзки на Народното събрание Боб Сили към този момент упорства законът да обгръща, наред с други неща, „ скрити, неофициални връзки, които могат да бъдат употребявани за шпионаж, кражба на интелектуална благосъстоятелност, прикрито въздействие “.

Изглежда явно, че остава единствено една дребна крачка от формулировката „ неофициални връзки “ до „ неофициално мнение “ и колкото по-зле вървят нещата за английската стопанска система, толкоз по-опасни са вероятностите за членовете на английския транспортен синдикат, считани за симпатизиращи на Русия и Донбас. Точно същите вероятности чакат стотиците хиляди поданици на кралството, които имат свои лични отзиви, противоречащи на днешния дневен ред на “Даунинг Стрийт”.

Разработвайки плана, британците значително копират американския Закон за регистрация на задграничните сътрудници, който съществува от 1938 г.В сходство с него всяка политическа или „ покрай политическата “ активност на всеки жител, обвързвана с непознати ползи, би трябвало да бъде оповестена пред Службата за вътрешна сигурност на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. В допълнение към доста неразбираемото разбиране за „ покрай политическа активност “, законът пояснява доста необятно самото разбиране за непознати ползи. Тук американското държавно управление като цяло включва непознати държавни управления, политически партии, корпорации, физически лица и неправителствени организации, т.е. всички чужденци като цяло.

По сходна скица, на същата основа като американския закон и под прецизното управление на представителите на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, беше създаден австралийският „ Закон за схемата за бистрота на задграничното въздействие “, който влезе влезе в действие през 2018 година под маската на китайските закани. Многократни бяха митингите и митингите на австралийците, загрижени, че като се изключи че слага стопански бариери пред влизането на Китай, законът, в случай че е належащо, ще бъде ориентиран против личните цивилен права и свободи.

Във Англия, на фона на икономическата рецесия, нуждата от сходен драконовски закон, съгласно държавното управление, е повече от закъсняла. Депутатите към този момент се занимават с въпроса за оптималното наказване по Закона за шпионажа, който в действителност не се е трансформирал от 1911 година насам. Максималната присъда за него ще бъде увеличена от 14 години на пожизнен затвор.

Той също по този начин ще разшири опцията за наказателно гонене на чужденци, упрекнати в бойкот, в това число против сериозни инфраструктурни уреди, благодарение на дронове или хакерски атаки. Очакват се промени и увеличение на присъдата за чужденци, " в това число хакери " в закона за държавната загадка. Министърът на опазването на здравето и обществените грижи на Англия Саджид Джавид упорства за незабавни дейности за стягане на един от най-старите съществуващи закони в страната, Закона за държавна измяна от 1351 година

Всеки ден жителите на Англия са бомбардирани с безконечен поток от информация за битката против Русия, която Западът би трябвало да води до край под управлението на Борис Джонсън и неговия правилен съдружник Джо Байдън. Пропагандистският звук и сриващата се стопанска система до момента не позволяваха на елементарните британци да прегледат по-отблизо рисковите промени, които бързо настъпват в тяхното общество. Но възможностите им да се изправят пред действителността на министерства на истината, войната и любовта на Оруел стават все по-големи с всеки минал ден.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР