Всеки, който някога е бил част от културата на американския

...
Всеки, който някога е бил част от културата на американския
Коментари Харесай

10 години след леденото предизвикателство, ето какво го замести

Всеки, който в миналото е бил част от културата на американския лицей през последното десетилетие, е чувал за „ замръзване “, играта за пиянство, в която сте шегували братята си, като им подавате лед Smirnoff или поставяте подобен, където някой евентуално ще го откри. След като някой получи напитката, би трябвало да падне на едно коляно и незабавно да я размаже.

Сега десетилетната традиция се трансформира в нещо малко по-сладко - „ овесване “, при което шегувате братята си, като ги принуждавате да срещнат цялостен резервоар със недопечен овес, който по-късно изхвърлят върху главата си и в чакащата си паст.

Докато " овесването " е нов поврат в традицията на " замръзване ", наподобява, че се грижи за същия тип демографски - братя, шегуващи се братя. Понастоящем етикетът #oated на TikTok има почти 11,6 милиона гледания.

„ Заледяването “ стартира като наклонност на приятелство при започване на 2010 - те
„ Заледяването “ беше - и към момента е - вирусна игра за пиянство, която откри основата си в братства. Доклад на Ню Йорк Таймс от 2010 година споделя, че въпреки да е мъчно да се откри точният генезис на наклонността, тя за първи път е имала сцепление в южните братства. В отчета се споделя, че членовете на Pi Kappa Alpha от колежа в Чарлстън са първите, които пускат разпоредбите онлайн, публикувайки ги на Brobible.com по това време, преди тези правила да бъдат оповестени по-късно на уеб страницата BrosIcingBros.com, който в този момент наподобява бъде фиктивен.

От този миг нататък играта се популяризира, като The Times отбелязва, че множеството участници са мъже. Хората допуснаха, че това може да е била изключително умна маркетингова акция, която съгласно The ​​New York Times Смирнов по това време отхвърля. За игра, учредена на догатката, че би трябвало безусловно да бъдете подмамени да пиете лед Smirnoff, би било изключително мъдро, в случай че е правилно.

Докато пламът към мема в последна сметка замря през 2010-те, той в никакъв случай не замря изцяло. Хората са написали за това, по какъв начин с лед в тяхната женитба през втората половина на deacde и парадоксалното е, като човек, който отиде в лицей в края на 2010s, призракът на " топене " в никакъв случай до дъно наляво колежите и университетите.

Изглежда, че „ овесването “ за пръв път стана вирусно на TikTok през юни
Сега, в TikTok, хората „ мажат “ братята си, скривайки цели кутии със недопечен овес тук-там като фурни и охладители, с цел да подлъжат приятелите си да ги намерят. Този път, вместо да размахвате напитка, взимате коляно, отваряте уста и изхвърляте овес върху главата си.

Не е ясно къде тъкмо е почнала наклонността, само че един TikTok от юни наподобява е един от най-ранните вирусни случаи на наклонността. Видеото, оповестено от акаунта @thetokoftheboys, е събрало почти 733 100 лайкове и 5,5 милиона гледания за четирите месеца, откогато е оповестено за първи път.

Във видеото един човек води различен до нещо, което наподобява е лепкава фурна. Вторият мъж елементарно дърпа фурната, разкривайки резервоар с овес.

- Момчета, кой ме е овесил? споделя той, преди да падне на едно коляно и неотложно да изхвърли контейнера върху лицето си.

Много „ овесени “ видеоклипове са надълбоко пресилени
Въпреки че наподобява, че наклонността за първи път стана вирусна в TikTok през юни, доста други водещи видеоклипове в етикета #oated са от септември и октомври, което допуска възобновление на рухването.

Мнозина следват формата на фурната, при който един човек „ ненадейно “ отваря фурна, с цел да разкрие резервоар с овес.

 

Това, което отличава тази наклонност от „ заледяването “, обаче е, че театралността и мемическият звук в доста от видеоклиповете - „ Хайде, момчета, още веднъж? Момчета, кой ме излъга? “ споделя индивидът във видеото нагоре. Вместо законната палавщина, в която се трансформира заледяването, множеството овесели видеоклипове са очевидна подигравка, която се подиграва с основаната на братя „ замръзване “ от по-ранните 2010-те.

Макар да не наподобява, че „ овесването “ е готово да има същия тип завещание, което „ глазурата “ имаше през последното десетилетие, това е различен образец за основатели на приложението, пародиращи трендовете и медиите от преди десетилетие, без значение дали това се обръща песни като " Replay " на Iyaz в Rick Rolls or the преходът звучи от „ Hannah Montana “ в наклонност „ рейтинг на нещата “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР