Всеки, който иска или вече се занимава с инвестиции в

...
Всеки, който иска или вече се занимава с инвестиции в
Коментари Харесай

Без портфейл няма крипто

Всеки, който желае или към този момент се занимава с вложения в крипто, би трябвало знае какви са разновидностите за портфейл. Да, криптопортфейлът е тъкмо това, което чувате - място за предпазване на вашите виртуални валути. За разлика от физическия обаче той съдържа частни ключове, низове от букви и числа, които съставляват криптовалутата, която притежавате в мрежата на даден токен. Частните ключове разрешават да изпращате и получавате крипто и да трансферирате криптовалута сред портфейли.

Местата за предпазване са предпазени с начална фраза, която нормално е от 12 до 24 случайни думи, които би трябвало да запомните, в случай че желаете да си възвърнете достъпа до вашата криптовалута. Можете (и трябва) да запишете началната си фраза и да я запазите на несъмнено място. Като предписание, не би трябвало да споделяте началната си фраза с никого, при никакви условия - началната фраза е ключ към вашия портфейл и криптовалута и шерването й би било като да дадете детайлности за банковата си сметка.
Попечителски портфейли
Има няколко разнообразни типа портфейли, от които можете да избирате, в това число попечителски и непопечителски. Разликата сред тях е това кой управлява токените, съхранявани в тях: потребителят или платформата, която го предлага.
Реклама
В портфейлите без настойничество вие имате цялостен надзор върху вашите токени и монети, както и частните ключове, които потвърждават, че тези токени и монети са ваши. От друга страна, попечителският портфейл има услуга за хостване, която съхранява ключовете за вашата криптовалута вместо вас.

Попечителските портфейли са известен избор, защото не изискват доста поддръжка или работа от потребителя, само че би трябвало да намерите реномиран, приближен портфейл, с цел да съхранявате безвредно ключовете си. Ако изберете неверен, вашата криптовалута може да бъде изложена на риск от кражба и загуба.

Въпреки това с портфейли без настойничество вие сте виновни за сигурността и сигурността на вашите средства. Това значи, че изисква повече работа от ваша страна, с цел да сте сигурни, че свързвате портфейла си с борса или dApp за търговия. След това, би трябвало да сте сигурни, че връзката ви е прекратена, когато приключите с търговията, тъй като това също ви излага на риск.
Топло или студено
Каква е разликата сред студено и топло предпазване? Основната разлика е дали портфейлът е обвързван с интернет или не. В студено вместилище - което е най-безопасният и по-сигурен от двата типа - портфейлът е изцяло откъслечен с интернет и изисква потребителят да включи USB устройство, с цел да утвърди транзакцията си. Хардуерните портфейли и някои софтуерни портфейли употребяват студено предпазване - и нормално не са попечителски - тъй че се преглеждат като по-сигурна форма на криптопортфейли.
Реклама
С портфейлите за топло предпазване портфейлът постоянно е " обвързван " с интернет, това ги прави по-податливи на хакове и дейности на насрещна страна.

Най-добрата процедура е да имате топъл портфейл, именуван още " бърнър ", с дребна сума, с която да отговаряте на дневните си потребности и в случай че би трябвало да захранвате този портфейл, да го вършиме от своя хардуерен портфейл, който в никакъв случай да не употребявате и свързвате с нищо, с изключение на да бъде вашият сейф.
Борса/онлайн портфейл
Борсовите портфейли са доста постоянно срещан вид и са най-подходящи за начинаещи вложители. Обикновено получавате подобен, когато създавате акаунт в криптоборса като Crypto.com, Binance и други С него можете да депозирате пари от банковата си сметка и по-късно да ги употребявате за закупуване на криптовалута, налична на борсата, която по-късно се съхранява във вашия портфейл на борсата.

Тъй като употребява горещо вместилище, неговите функционалности за сигурност са релативно слаби спрямо по-усъвършенстваните варианти, като хардуерни портфейли. Това е по този начин, тъй като борсовите портфейли са обект на киберсигурността на борсата, на която се хостват. Тe въпреки всичко са най-лесни за конфигурация и достъп за начинаещи. Тези портфейли са попечителски, тъй че вашите ключове и монети се пазят от борсата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР