Всеки концерт на Васко Василев, на който съм била през

...
Всеки концерт на Васко Василев, на който съм била през
Коментари Харесай

Васко Василев и музиката на сърцето


Всеки концерт на Васко Василев, на който съм била през годините, е бил по собствен метод паметен и трогателен, без значение дали става въпрос за типичен концерт в зала " България " или за музикалните му спектакли в НДК с разнообразни гостуващи музиканти. Ето за какво постоянно чакам да остана очарована и тази година, купувайки си билет за концерта му, като целеустремено не ревизирах какво ще свири, нито с кого. Реших да си подаря една изненада и да се оставя напълно на страстите в самата зала. Определено не сгреших!

Музикантите от Chambao, фламенко певицата Хенара Кортес и очарователната сестра на Васко Василев са точно онази сплав от музикално дарование и пристрастеност, които са нужното допълнение на неговата музика. На сцената имаше не просто общ брой от виртуозни реализатори, а обединен отбор от музиканти, които откровено се любуват, до момента в който свирят, импровизират и са щастливи не по-малко от публиката си. Разбира се, Васко и неговата цигулка са водещи в този театър и те задават главното въодушевление.

Трудно е да се опише възприятието, само че от самото начало се усмихвах, даже когато очите ми се насълзяваха от емоциите… Познавах някои от мелодиите, други не, само че даже и тях разпознавах като част от все същата Васкова музика – онази, която се ражда от сърцето.

Съвсем в друга гама на пристрастеността ни поведе Хенара Кортес, която освен с глас, само че и с цялото си тяло, с косата, ръцете и танца си изтръгна от себе си това, което непознатите думи не можаха да ни разкажат… И ние повярвахме. Дори по време на насилствения антракт музикантите останаха на сцената и Васко изсвири нещо на момента, неподготвено и закачливо. Поне за мен в това е събрано цялото му отношение към музиката – виртуозно и безрезервно. Огромно благодаря! И чакаме още!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР