Всеки коктейл Молотов, хвърлен по дулото на танк на окупатора.

...
Всеки коктейл Молотов, хвърлен по дулото на танк на окупатора.
Коментари Харесай

ЗАПАДЪТ СПИ: Украинската армия моли: Стреляйте по окупатора с ловните си пушки!

" Всеки коктейл " Молотов ", хвърлен по дулото на танк на окупатора. Всеки изстрел от ловна пушка ще помогне за постигането на забележителна преднина на нашите отбранителни сили ". Това безусловно обявиха в послание към нацията украинските представители в Генералния щаб на армията в сводка за протичащото се в страната към 20,00 часа локално време.

По думите на представителите на Въоръжените сили, Русия продължава пълномащабните си военни дейности против суверенна Украйна. Повече от 60 батальонни групи са навлезли в страната от общо хипотетични 90, ситуирани наоколо до границите.

" С помощта на другия " приятелски народ " в лицето на Беларус, не престават да се водят борби по места, в това число с изтребители СУ-25 ", прецизираха от генщаба в Кеив*.

" Вече е явен гнусният проект на съветските окупатори. Главната им цел е да блокират столицата, с цел да основат сухопътен кулоар към Крим и оповестените за " самостоятелни " нови ЛНР и ДНР ", безапелационни са униформените в Украйна.

За задачата, съгласно тях, е била проведена и масираната офанзива върху летището в Гостомел благодарение на над 200 съветски бойци. " Другата цел на непознатия съперник е да удари значимите инфраструктурни обекти, посредством регулярни въздушни удари ", прибавят от генщаба.

Битка се води и край град Херсон, където съветските войски се пробват да заобиколят от изток и да продължат офанзивата си към град Николаев. Две въздушни офанзиви са били осъществени точно там.

*Украинците молят, в символ на взаимност, да не се употребява транслитерацията за столицата им по съветския модел, а вместо това тя да се изписва по техния фонетичен модел, а точно с разменени гласни " Кеив ".



ТЕМА преди 50 минути 697 преди 1 час 483 преди 1 час 319
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР