Всеки иска да бъде щастлив. Всеки се стреми да запази

...
Всеки иска да бъде щастлив. Всеки се стреми да запази
Коментари Харесай

20 отчайващо явни признака, че е време да сложите край на връзката си

Всеки желае да бъде благополучен. Всеки се стреми да резервира връзката си – изключително когато е дългогодишна. Съществуват обаче някои предупредителни сигнали, че е време да се разделите с колегата си, и ви съветваме да не си затваряте очите за тях:

1. Не харесвате себе си.

Ако след началото на връзката ви сте почнали да изпитвате възприятие на непълноценност, то несъмнено повода не е във вас. Ако стартирате да не харесвате индивида, в който се превръщате, то значи сътрудникът не ви въздейства добре.

2. Ако „ ходите на пръсти “ около колегата си.

Ако непрекъснато внимавате да не го обидите или ядосате, в случай че си мерите всяка дума, то вие сте в непрекъснат боязън и стрес. Ако не можете да споделяте умерено с индивида до себе си, то той просто не е вашият човек.

3. Семейството и приятелите ви считат, че би трябвало да се разделите с колегата си.

Не забравяйте, че в профил нещата се виждат по-добре. Ако най-близките ви хора са безапелационни, че би трябвало да сложите завършек на връзката си, най-вероятно има за какво. Може би е добре да се вслушате в мнението им и до се опитате да обмислите обективно ситуацията.

4. Ако единствено вие полагате старания нещата да вървят.

Връзката се движи от двама души. Също като другарството. Това не е едностранна работа. И двамата би трябвало да полагате старания, да проявявате деликатност и угриженост един към различен, да се почитате и обичате. Ако вие сте индивидът, който непрекъснато се извинява или търси другия, или прави взаимни отстъпки, то тогава сътрудникът ви най-вероятно не държи изключително на връзката ви. Какъв е смисълът да се мъчите да я опазите тогава?

5. Постоянно храните очаквания, че сътрудникът ви ще се промени.

Самият факт, че имате потребност да се промени, е притеснителен. Хората рядко се трансформират, още по-малко съществено. Промяната нормално съпътства влюбването при започване на една връзка, по тази причина тогава всичко наподобява като през розови очила и се носите в облаците от благополучие. С течение на времето обаче човек се поддава на рутината, пеперудките в стомаха утихват и хората стартират да се показват такива, каквито са. Ако у колегата ви забелязвате черти, които пречат на връзките ви, качества, които не харесвате и не можете да преглътнете, въобще не очаквайте да се промени, а си задайте въпроса можете ли да живеете с това. Ако отговорът е негативен, е ясно какво би трябвало да извършите.

6. Живеете в предишното с хубавите си мемоари.

Ако връзката в сегашното ви носи единствено болежка и горест и се криете в спомените си от предходните дни, с цел да поддържате огъня, нещата не вървят на добре. За да имате пълноценни връзки с някого, е належащо да имате пълноценно настояще и светли упования за общото ви бъдеще. Миналото е към този момент минало.

7. Ако имате възприятието, че сътрудникът ви задушава.

Прекалено завладяващите хора не са приятни на никого. Ако първоначално го намирате за сантиментално и симптом на огромна обич, то с времето сигурно ще започнете да изпитвате негативите от сходен вид отношение. В любовта са от жизненоважно значение свободата и доверието.

8. Готови сте да се обвържете от боязън.

Ами в случай че няма да срещна по-добър? Ами в случай че не заслужавам по-добър? Ами в случай че си остана сама до края на живота? Не и не! Подобни въпроси са освен нездравословни, само че те ви заблуждават в цялостната картинка – не бъдете с някого от боязън да не останете сами, тъй като по този начин ще бъдете нещастни вечно. Дайте си късмет да срещнете същинската обич.

9. Ако чувствате, че сътрудникът не ви почита.

Ако сътрудникът непрекъснато ви подценява, подлага на критика и ви основава възприятие за непълноценност, то значи или не ви обича, или има съществени проблеми. И в двата случая не си го причинявайте. Човекът, който ви обича, ще се гордее с вас и ще акцентира качествата, а не минусите ви.

10. Оставате във връзката поради публичния напън.

Това нормално се получава, когато гаджето ви е показан от ваши другари. Започвате да се чувствате надали не отговорни за това, че желаете да се разделите с него и след това даже става неудобно да излизате дружно. Това обаче не значи, че би трябвало да жертвате щастието си в името на няколкото излизания с другари. Не дължите пояснение на никого за решенията, засягащи персоналния ви живот.

Към втората част.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР