Всеки има трудни периоди в живота си. Понякога работим, но

...
Всеки има трудни периоди в живота си. Понякога работим, но
Коментари Харесай

С каква цел теглим кредит до заплата?

Всеки има сложни интервали в живота си. Понякога работим, само че все пак не можем да покриваме всичките си отговорности и потребности. С актуалната инфлация ситуацията става още по-трудно. Когато ни изникнат и спомагателни разноски нормално вземаме пари на заем, с цел да се оправим с казуса. Финансовите институции са създали характерни кредитни артикули за другите цели на потребителите. Един от постоянно предлаганите заеми от небанковите финансови институции се назовава заем до заплата.

Кои потребителите вземат заем до заплата?

Този тип заем се употребява най-много от лица, които имат незабавна потребност от дребна сума, която могат да върнат бързо. Обикновено погасяването се случва, когато потребителят получи своята работна заплата. Фирмите за бързи заеми имат по-либерална политика от банките и затова утвърждават по-широк диапазон от консуматори. Така даже лица с неприятна кредитна история или недоказуеми приходи могат да вземат.

С каква цел теглим заеми до заплата?

На всеки понякога му се появяват непредвидени разноски. Повреда в автомобила, протекъл покрив, незабавна потребност от посещаване при доктор или ортодонт – това са едни от най-честите аргументи, заради които българите прибягват до заем до заплата. Друга причина може да е, че към този момент сме изхарчили парите си за месеца и няма от къде да вземем други. С покачващите се цени на храните и високите битови сметки ни е мъчно да управляваме бюджета си дейно.

Как да кандидатствате?

Да кандидатствате е много елементарно. Нужно е първо да изберете компания - заемодател. Проверете какви условия и условия имат компаниите към кредитоискателите, както и дали разполагат с онлайн развой. Можете да употребявате уебсайт за съпоставяне, с цел да подберете най-хубавите предложения. След това е нужно да предоставите персоналните си данни. Не се тормозете за тях. Небанковите финансови институции съблюдават законите в България и ползват политика за отбрана на персоналните данни. След като сте кандидатствали, кредитната компания ще ви заяви дали сте утвърдени. Ако отговорът е позитивен, ще би трябвало да подпишете контракт. Четете документите, които подписвате. Не пропускайте да попитате какви са спомагателните такси и каква ще е крайната цена, която ще платите.

Кога да не вземате заем до заплата?
Когато ви е нужна по-голяма сума. Обикновено заемите до заплата са за дребни суми, под 1000 лeва. Ако ви трябват повече пари най-добре потърсете различен кредитен артикул. Когато не сте сигурни, че можете да погасите заема в точния момент. Ако просрочите задължението си – то ще се оскъпи. По него ще стартират да текат наказателни лихви. Също по този начин просрочията се записват в Централен кредитен указател. Тази платформа на Българска народна банка пази информация за кредитната задлъжнялост на потребителите. Колкото по-влошена е вашата кредитна история, толкоз по-трудно ще ви е да се сдобиете със заем в бъдеще. Когато не ви е в действителност необходим. Често ни се прищява да си купим нещо, което не ни е в действителност нужно сега. Харесали сте си нов телефон или безценен часовник, само че нямате задоволително средства? По-добре пробвайте да спестите вместо да вземате заем до заплата.
Кредит до заплата е финансов артикул, който може да ви помогне в незабавна обстановка. Въпреки това проучете авансово офертите на пазара. Колкото повече информация имате, толкоз по-добър избор ще извършите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР