Всеки има такива дни. Голяма чиния спагети, после шоколад и

...
Всеки има такива дни. Голяма чиния спагети, после шоколад и
Коментари Харесай

Как да се справим с преяждането

Всеки има такива дни. Голяма паница спагети, след това шоколад и чипс на дивана. Разбира се, човек може да си разреши това наслаждение. Но обръщали ли сте внимание при какви обстановки ви се случва да преяждате?
Ако го вършиме постоянно, евентуално е обвързвано с прочувственото ви положение. То ще ви подтиква към храни с доста захар, сол или мазнини, което не е по никакъв начин здравословно. За благополучие има способи, посредством които можете да се отървете от този проблем. Важното е да не се подлагате на спомагателен стрес. Ето 7 метода да се справите с преяждането:
 8 трика, с които да спреш да преяждаш 8 трика, с които да спреш да преяждаш
Когато сме под стрес, сме склонни да похапваме доста повече от нужното. Понякога го вършим и тъй като ни е скучно или пък заради наличиет...
Пауза пред хладилника
Когато имате ентусиазъм да отидете до хладилника, спрете за малко. Погледнете надълбоко в себе си и пробвайте да анализирате дали гладът ви е физически или душевен. Ако е второто, помислете какви ще са следствията и какви ще са плюсовете, в случай че не отворите хладилника. Подобни спирания за размисъл върху дейностите ни могат да ни оказват помощ да се храним по-осъзнато, а не да се водим от възприятията си.
Дневник на храненето
Записването на храненията в тетрадка ще ви помогне да анализирате питателните си привички. Ще разпознаете какво отключва поривите ви за в допълнение посегателство към хладилника. Записвайте по кое време, какъв брой и каква храна консумирате. Как се чувствате преди и по-късно.
Без стрес
 Защо ядем толкоз доста и по какъв начин да се оправим с казуса? Защо ядем толкоз доста и по какъв начин да се оправим с казуса?
Преяждането е не по-малко неприятен табиет от злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето. Апатия, хронична отмалялост, болести на вътрешните орга...
За да избегнете бързите хранения на цялостен корем, можете целеустремено да атакувате напрежението. Опитайте с медитация, ежедневни разходки на чист въздух, йога или различен тип спорт.
Споделяне
Преработвайте възприятията си не посредством ястие, а посредством своите близки и другари. Понякога взаимното шерване на страхове и проблеми, може да направи чудеса за душата.
Без долап с лакомства
Забравете за шкафа в лакомства, който най-вероятно сте обособили, с цел да пестите време при извършване на покупки. Но той също по този начин ви разрешава да посягате към сладко когато и да е и дори да изядете всички налични шоколади едновременно.
 5 елементарни съвета, с които да сложим завършек на преяждането 5 елементарни съвета, с които да сложим завършек на преяждането
Тялото на всеки човек се нуждае от малко количество храна, с цел да се засити и да действа обикновено. Навикът да се похапват постоянно и мн...
Реалистични упования
Проявете самообладание към самите себе си и не позволявайте на залитането към старите привички да ви демотивира. Имате потребност от време и успокоение, с цел да се отървете от тях.
Професионална помощ
Не се колебайте да потърсите професионална помощ, в случай че не се справяте сами. Психологът ще ви помогне по-лесно да откриете аргументите за преяждането и да ги зачеркнете от живота си.
Още обстоятелства за преяждането:
Съсредоточаването на вниманието по време на хранене оказва помощ в битката с преяждането, като ни кара да опознаем по какъв начин действат навиците ни; Когато храненето е на прочувствена основа, поривите ни към преяждане са свързани с душевния ни свят и нямат нищо общо с потребността на тялото от храна; Преяждането може да се дължи на спорове в фамилията или проблеми в работата.
Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР