Всеки е срещал през живота си поне един от онези

...
Всеки е срещал през живота си поне един от онези
Коментари Харесай

7 тайни на хората, които никога не боледуват

Всеки е срещал през живота си най-малко един от тези хора, които в никакъв случай не боледуват. Тайната им се дължи на седем обикновени неща, които съблюдават прецизно:

Пият доста вода

Редовният режим на пиянство на вода е гаранция за положително здраве. Не е загадка, че организмът ни се състои най-вече от вода. В същото време всеки ден губим несъмнено количество влага.

Ако това равнище не се поддържа, тялото е застрашено от дехидратация с всички произлизащи от това последици: имунитетът пада, храносмилателната система не действа, умората не изчезва.

Водата нежно почиства организма от отрови. Черният дроб и бъбреците работят по-добре и извършват дилемите си по-ефективно. В резултат на това организмът е предпазен от неподходящата среда, в която вирусите и бактериите се развъждат по-активно.

Не ядат захар

Научните проучвания са открили, че захарта понижава силата на имунитета цели 17 пъти. В резултат на това организмът става уязвим и беззащитен от вирусни и инфекциозни болести.

Ако желаете имунитетът ви постоянно да е висок, би трябвало изцяло да се откажете от захарта или да сведете потреблението ѝ до най-малко.

Започнете с малко: откажете се от захарта в напитките, изключете газираното от менюто си, не купувайте сосове от магазина и заменете утринните кифлички с кисело мляко с плодове.

Ядат плодове и зеленчуци

Зеленчуците и плодовете би трябвало да участват в менюто на всеки човек. Те съдържат огромно количество витамини, антиоксиданти, минерали и фибри, които са от значително значение за естественото действие на организма.

Световната здравна организация предлага всекидневно да се одобряват пет порции разнообразни зеленчуци и плодове. Плодовете могат да се употребяват освен пресни, само че и печени. Повечето от тях резервират потребните си свойства даже когато са изложени на високи температури.

Не пренебрегват натуралните добавки

Хранителната промишленост се развива с бързи темпове. По рафтовете на супермаркетите и измежду асортимента на онлайн магазини има толкоз доста здравословни храни, че от време на време е мъчно да се избере единствено една.

Забравете за медикаментите и наблегнете на суперхраните. Те участват в менюто на всеки човек, който се грижи за здравето си.

Горчив шоколад, ленени семена, киноа, боровинки, зеле, матча – тези артикули съдържат най-полезните субстанции, които покачват защитните сили на организма и оказват удобен резултат върху работата на другите органи.

Не не помнят за витамин С

Витамин С е значим за мощния имунитет. Той покачва защитните сили на организма и неговата резистентност към разнообразни типове вируси и бактерии. Здравите хора знаят това и по тази причина стартират деня си с чаша вода с лимон.

Витамин С не се съдържа единствено в цитрусовите плодове. Ако желаете да го добавите към менюто си и да подобрите здравето си, обърнете внимание на касиса, шипките, кивито, чушките, всички типове зеле и портокалите.

Добавят пресни подправки в ястията си

Ако към момента не сте привикнали да ядете доста пресни подправки, е извънредно време да поправите тази неточност!

Те са скъп източник на антиоксиданти, витамини А и Е, минерали, органични киселини и фибри. Всички тези субстанции доста укрепват имунната система и покачват защитните сили на организма.

Само дребна шепа свежи подправки ще направи чудеса с вашето здраве. Кориандър, копър, магданоз, босилек, див копър, естрагон – изборът е голям.

Обожават ферментирали млечни артикули

Състоянието на червата е директно обвързвано със здравето на целия организъм. Здравословната микрофлора оказва удобен резултат върху самочувствието и настроението на индивида, както и върху виталната активност на другите органи.

При неподходяща чревна микрофлора инфекциите и вирусите се “лепят” на организма.

За да бъде чревната микрофлора здрава, би трябвало да добавите ферментирали млечни артикули към менюто си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР