Всеки е имал в живота си поне един труден ден.

...
Всеки е имал в живота си поне един труден ден.
Коментари Харесай

8 съвета как да преживеете труден ден

Всеки е имал в живота си най-малко един сложен ден. Трудните дни са неизбежни. Работата е там, че без тях не бихме се насладили на насладата на положителните. Да се принуждавате да обърнете деня не постоянно оказва помощ и може да усили напрежението. Вместо това пробвайте да признаете къде се намирате, да го оставите да бъде и да намерите способи да внесете лекост, до момента в който не почувствате смяна.

Така че идващия път, когато имате сложен ден, почивайте със знанието, че скоро още веднъж ще се почувствате по-светли. Междувременно, ето 8 метода да посрещнете опита си с приемане, самообладание и грижа.

Подхранването на настроението ви и консолидираното на практики за повишение на щастието в живота ви са значими, само че са изключително значими за сложни дни. Когато преживявате сложен миг или животът наподобява изключително сложен, какво вършиме, с цел да преминете през сложните неща? Опитайте да употребявате някои от тактиките за справяне, изброени по-долу. Те ще ви оказват помощ да управлявате и облекчавате напрежението.

 Топ 7 трика за хубав интериор (СНИМКИ)

8 съвета по какъв начин да преживеете сложен ден

1. Бъдете нежни със себе си

 сложен ден 8 съвета по какъв начин да преживеете сложен ден

Лесно е да изпаднем в самоосъждане, самооценка и отчаяние, когато се борим. Но това прави прекарването по-болезнено. Опитайте да се отпуснете малко и приемете, че това е по този начин сега. Вие сте почтени за личната си добрина, тъй че бъдете нежни със себе си. Преминете елементарно през вашия сложен ден.

2. Изчистете графика си

Ваш приоритет е да отделите време за самообслужване тъкмо в този момент, тъй че направете каквото можете, с цел да изчистите графика си и да избегнете всевъзможни евентуално стресови обстановки. Ако анулацията на проекти ви кара да се чувствате отговорни, напомнете си, че не можете да помогнете на другите, в случай че не поставите здравето и благосъстоянието си преди всичко. За да се отървете от вашия сложен ден,първо би трябвало да се отървете от неприятните ви мисли.

3. Почувствайте възприятията си

 сложен ден 8 съвета по какъв начин да преживеете сложен ден

Често желаеме да потиснем страстите си, изключително в случай че са неприятни или интензивни. Но бутилирането им може да докара до повече болежка в дълготраен проект. Вашите усеща са годни и е значимо да ги признаете. Позволете си да почувствате – в случай че имате потребност да плачете, позволете си да плачете. През сложен ден се минава тъкмо по този начин.

4. Позволете си да си починете

Всичко се усеща по-трудно, когато сме изтощени. Така че дайте си позволение да получите почивката, от която се нуждаете, и забележете по какъв начин това въздейства позитивно на вашата вероятност и способността ви да се справяте. Ако физически не можете да спите или да подремнете, облегнете се на тишина и успокоение, като вършиме нещо релаксиращо като медитация или четене. Така ще преминете елементарно през вашия сложен ден.

5. Уважавайте потребностите си

 сложен ден 8 съвета по какъв начин да преживеете сложен ден

Проверете от какво имате потребност. От какво в действителност се нуждаете сега? Почивка? Връзка? Разсейване? Ако не сте сигурни, запитайте се дали това, което вършиме, ви оказва помощ. Ако не е, разберете какво би било по-полезно, с цел да преминете елементарно през вашия сложен ден.

6. Намерете позитивни разсейвания

Може да е потребно да преодолеете бурята с някои нежни разсейвания – обичаното ви телевизионно шоу, разходка на открито, готвене, водене на дневник, слушане на музика. Каквото и да ви кара да се чувствате успокоени. Целта не е да се опитате да извършите всичко по-добро, а по-скоро да избегнете утежняването на нещата. Така ще се отървете бързо от вашия сложен ден.

7. Направете нещо… каквото и да е!

Когато животът е сложен, може да се почувствате изкушени да се върнете в леглото, да включите телефона си в самолетен режим и да избягвате всичко. Вместо това пробвайте да разделите огромните задания на по-малки, по-постижими цели. Празнуването на дребни победи (като най-сетне да изперете прането) ще ви помогне да изградите убеденост и да останете стимулирани, до момента в който животът не стане по-лесен. Направете нещо, и малко да е, с цел да се справите елементарно с вашия сложен ден.

8. Говорете с някого

 сложен ден 8 съвета по какъв начин да преживеете сложен ден

Споделете терзанията си от вашия сложен ден с приближен другар, член на фамилията или здравен експерт. Това може да смъкна напрежението от раменете ви и те просто може да имат някои препоръки, които ще намерите за потребни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР