Всеки е чувал за плодното растение касис. То е известно

...
Всеки е чувал за плодното растение касис. То е известно
Коментари Харесай

Кой плод съдържа най много витамин

Всеки е чувал за плодното растение касис. То е известно още като „ френско грозде ”.
Плодовете на растението се отличават от останалите със своя зеленикав цвят. Храстите доближават височина до един метър. Листата са необятни и нарязани.
По върха на плодчетата можете да видите остатъка от цвета. Този шубрак е именуван френско грозде, защото плодовете му наподобяват доста елементарното такова.
Макар това да е най-витаминозният плод измежду всички останали, той не е необятно публикуван у нас. Свикнали сме да си купуваме натурални сокове и други плодови питиета, само че рядко го похапваме като десерт.

Плодчетата са относително кисели, по-рядко са сладко – кисели. Вкусът им е същият като на листата.
Счита се, че в случай че дневно похапвате почти към 50 зърна от плода, организмът ви няма да се нуждае от повече витамини.
Макар лимоните да са известни като един от най-витаминозните плодове, то касисът е 4 пъти по-богат на витамини от тях.
 6 аргументи за какво касисът е в действителност доста потребен 6 аргументи за какво касисът е в действителност доста потребен
Забравете скъпите супер плодове като годжи бери, асаи и други Касисът съдържа задоволително хранителни субстанции и антиоксиданти, с цел да си съ...
Френското грозде съдържа извънредно доста витамин Ц, който усъвършенства и улеснява храносмилането.
Дори плодовете да са модифицирани, витамините се резервират. Това значи, че можете да си приготвите компоти, сокове и сиропи и да извлечете най-много изгодите от френското грозде.

Листата и клонките на растението също са високо ценени, защото служат за изработката на запарка, способна да излекува не малко вирусни болести, както и настинка.
Похапвайте колкото се може по-често касис и дайте на организма си нужната порция витамини, тъй че да действа вярно и да се усеща добре!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР