Всеки днес повтаря като заклинание магическото словосъчетание изкуствен интелект“, а

...
Всеки днес повтаря като заклинание магическото словосъчетание изкуствен интелект“, а
Коментари Харесай

Франция иска да се конкурира със САЩ и Китай в областта на изкуствения интелект

Всеки през днешния ден повтаря като проклинание магическото фразеология „ изкуствен интелект “, а едрия бизнес все по-често изсипва обилно пари за планове в бранша. Неслучайно и развиването на изкуствения разсъдък е бил един от акцентите на провелото се във Франция софтуерна конференция Viva Tech. Един от гостите на събитието е и френският президент Еманюел Макрон, който съобщи ясно упоритостта на страната си да е водач в AI изследванията и услугите.

„ Смятам, че сме преди всичко в региона на изкуствения разсъдък в континентална Европа и може да се развием още “, споделя Макрон пред CNBC. Той участва на конференцията дружно с финансовия министър на Франция Бруно льо Мер и министърът по цифрови въпроси Жан-Ноел Баро.

„ Ще влагаме засилено в образование и проучвания “, добавя Макрон, изтъквайки положителните позиции на страната в бранша поради достъпа на страната до гений и локални стартъпи, фокусирали се над развиването на технологията.

CNBC разясняват това, че на Франция няма да ѝ е елементарно да материализира тези си упоритости. Не са единствено Съединени американски щати и Китай. Берлин и Лондон напредват с бързи крачки тук, като неотдавна английският министър председател Риши Сунак съобщи, че желае да направи от английската столица международен AI център.

Но с изключение на с преборването на колоси от ранга на Microsoft, Alibaba и китайските упоритости тук, то пред декларираната от Макрон визия може да има спомагателна спънка. Дискусията за регулацията на изкуствения разсъдък и изследванията тук продължава с цялостна мощ, като Европейския съюз към този момент е подготвен с проектозакона на така наречен AI EU Act. Самата Франция е покровител на регулацията тук, само че те не са съгласни с някои от ситуациите в законопроекта.

„ Притеснението ми е, че в последните няколко седмици Народното събрание на Европейския съюз зае някои много твърди позиции по отношение на регулацията на изкуствения разсъдък, употребявайки този закон като опит да се решат прекалено много проблеми едновременно “, споделя Баро, визирайки някои от предложенията в законопроекта, засягащи генеративния изкуствен интелект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР