Вчера, 7 май, като част от конференцията Red Hat Summit

...
Вчера, 7 май, като част от конференцията Red Hat Summit
Коментари Харесай

Red Hat представи RHEL AI: платформа за разработки, тестване и пускане на генеративни ИИ-модели

Вчера, 7 май, като част от конференцията Red Hat Summit 2024, представители на Red Hat публично оповестиха стартирането на предварителната версия на Red Hat Enterprise Linux AI (или в резюме RHEL AI), която е основана особено за разработчици. Авторите на плана обясниха, че това е базовият модел на новата платформа, която е нужна за създаване, тестване и пускане на модели с отворен код за неестествен общ разсъдък Granite за образуване на корпоративни приложения.

Струва си да се означи, че RHEL AI е основан на плана InstructLab с отворен код и съчетава в себе си лицензирани огромни езикови модели Granite от IBM Research и лични разработки на моделите InstructLab, основани на методологията Large-scale Alignment for chatBots. Всичко това е осъществено в усъвършенстван зареждащ се облик на RHEL AI, с цел да се опрости процеса за внедряване на сървърна инфраструктура.

В същото време специалистите означават, че главната цел на RHEL AI и плана InstructLab е да дават на отрасловите специалисти опция да дадат пряк принос в основаването на огромни езикови модели, употребявайки своите познания и умения. Това ще направи допустимо по-ефективното основаване на AI приложения, като чатботове. И несъмнено, абонаментите за Red Hat Enterprise Linux AI ще обезпечат на клиентите корпоративна поддръжка, цялостен витален цикъл на продукта (започвайки с Granite 7B) и отплата за интелектуалната благосъстоятелност от компанията Red Hat.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР