Всеки десети в България пламва“ от студова алергия, когато живакът

...
Всеки десети в България пламва“ от студова алергия, когато живакът
Коментари Харесай

Всеки 10-и „пламва“ от студова алергия

Всеки десети в България „ пламва “ от студова алергия, когато живакът падне под нулата. Откритите елементи от тялото изпитват неописуема болежка, появяват се нетърпимо сърбящи обриви, пръстите се подуват, чувствителността на ръцете понижава, пише Монитор.

Човек се усеща по този начин, като че ли е вцепенен в менгеме, обясниха от Българското сдружение по алерголия.

Това е едно от най-честите здравословни проблеми през зимата. При него има генетична взаимозависимост, предава се наследствено, най-често на дамите, разясниха оттова.

Наблюдението на алерголозите демонстрира, че 2/3 от хората, страдащи от алергии, провокирани от студа, считат, че имат простуда, мигрена, конюнктивит остеохондроза или отравяне. Така лекуването се забавя, а проявата й се задълбочава.

„ Причината е, че организмът не създава типични антитела против мразовитото време, наречени студови аглутинини. Последствието е, че тъканните белтъци краткотрайно се съединяват между тях и тези конгломерати, наречени имунни комплекси, карат организма да страда ", изясни доктор Теодора Вълчева, алерголог в Александровска болница.

Чистете тези 6 неща по-често, с цел да сте по-здрави!

Причините за студовата алергия не са изцяло изяснени, само че не е за занемаряване наследственият фактор. Тя може да се отключи както от студения вятър или обливане с ледена вода, по този начин и от студени питиета, добави тя.

Ниските температури през зимата в композиция с въздействието на парното и климатиците са фактори, водещи до изсушаване на кожата, както и честото и разраняване в доста случаи.

При това защитните функционалности на кожната завивка отслабват, което улеснява размножаването на разнообразни бактерии и гъбички, а отсам пораждат и възпалителни процеси.

Температурните разлики сред топлите пространства и уличния мраз провокират даже термичен потрес, при което кръвоносните съдове се свиват, кожата стартира да се лющи, зачервява и разранява.

Когато тялото се изложи на по-ниски температури, настава обезкървяване на кожата. Заради това, че там се движи бедна на О2 кръв, може да се стигне до цианоза - върху кожата последователно избиват лилави петна, усеща се парене и сърбеж, а по откритите места като челото и носа може да се появи даже болежка.

Успоредно с чувствителността на кожата след въздействието на студеното пораждат и спомагателни процеси, които са директен резултат от понижената имунна отбрана.

Това може да е главоболие, изнемощялост, запушен нос, кашлица и зачервяване на очите. Ако не се вземат навременни ограничения, може да се получат плътни формирания по пръстите на ръцете или към.

Диагнозата студова алергия се слага, откакто се направи консултация с кожен лекар, който да назначи лабораторно кръвно проучване.

Студовата алергия се удостоверява или отхвърля с кръвен разбор на имуноглобин Е.

Студовата, както и останалите алергии, не се лекува, единствено се подтиска проявата. Обикновено след пет-шест години тя изчезва. Най-малкото, което можете да извършите през зимата, е да не излизате без шал, шапка и ръкавици. Заменете кремовете на алкална основа с такива, които съдържат масло от жожоба. Преди излизане не си слагайте козметика, която е на водна основа.

Как да се предпазим

За да се предпазим от студовата алергия е прекомерно мъчно, само че можем най-малко да си помогнем, с цел да смекчим непоносимите болки.

Отслабването на организма спомага за проявата на болестта. Затова не трябва да позволяваме спад в имунната система и изсушаване на кожата.

Препоръчително е да се одобряват повече храни, богати на витамин А, Е и С. За да си ги набавим, е добре да се употребяват моркови, тикви, шипки, цитрусови плодове, зеле и касис.

Топлите обувки, облекла и ръкавици също оказват помощ до известна степен за справяне с казуса. Пушачите е по-добре да спрат или най-малко да лимитират цигарите. Установено е, че те страдат от систематичен дефицит на витамин С, което по-бързо състарява кожата, изсушава я и спомага за появяването на микроранички.

Няколко капки лимонен сок, прибавен към всякакво растително масло е чудесно средство за правене на маслени бани у дома. Препоръчва се да се употребяват и подобаващи овлажняващи артикули за откритите елементи на тялото.

Особено подобаваща е така наречен молекулярна козметика. В този случай биологично дейните субстанции се обработват посредством така наречен студено емулгиране, при което се резервират всички потребни субстанции в тях и не се употребяват химични консерванти. Те защищават кожата от отрицателното деяние на ниските температури и подтикват капилярното кръвообращение.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа по
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР