Всеки ден в столицата на Русия Москва се хоспитализират около

...
Всеки ден в столицата на Русия Москва се хоспитализират около
Коментари Харесай

Ежедневно 2000 с коронавирус се хоспитализират в Москва Москва

Всеки ден в столицата на Русия Москва се хоспитализират към 2 хиляди пациенти с коронавирусна зараза. Това съобщи в събота кметът на Москва Сергей Собянин, представен от ТАСС. " Ние хоспитализираме към 2 хиляди души дневно. Разбира се, това основава голям стрес за здравната система. Но в този момент тя е съвсем изцяло нормализирана ", сподели Собянин в изявление за телевизионния канал " Русия-1 ".

Той посочи, че в Москва са ситуирани 20 хиляди кревати за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза . " Днес са заети малко повече от 14 хиляди кревати. Голям брой. Вече сме привикнали с толкоз огромен брой. Като цяло имаме единствено 35 хиляди кревати в московската здравна система, които работят за незабавни случаи планувана помощ. Създадени са 20 хиляди единствено за covid ", сподели кметът.
 В Русия невижданите от януари над 600 умряли от COVID-19 за денонощие
В Русия невижданите от януари над 600 умряли от COVID-19 за денонощие

Общият брой на умрелите е към този момент над 132 000 души

Собянин акцентира, че в пандемията натоварването на колите за спешна помощ, амбулаторните клиники и стационарните системи се е удвоило ; всички те работят със съществено напрежение.

" Всъщност редом е основано друго опазване на здравето за битка с COVID-19. Вече даже не става въпрос за болнични кревати, О2 или механична вентилация. Основното са хората, които би трябвало да работят там: лекари, медицински сестри и и по този начин нататък. ", - заключи той.

за " избухливо " разпространяване в страната на разновидността " Делта " на ковид, като влошаващо ситуацията събитие е бавната имунизационна акция , водеща до бързо възходящ брой на инфектираните и умрелите от COVID-19.

Руските управляващи ускориха ограниченията, с цел да насърчат популацията, съмнително към коронавирусните ваксини, да се ваксинира.
 Русия с над 20 000 новозаразени за 24 часа, невъобразим от 24 януари брой
Русия с над 20 000 новозаразени за 24 часа, невъобразим от 24 януари брой

Още 568 души са умряли за 24 часа

Миналата седмица Собянин разгласи наложителни имунизации за 60 % от чиновниците в бранша на услугите до 15 август.

Градът също по този начин вкара анти-Covid пропуск за вечеряне в ресторант от 28 юни, допускащ единствено на жителите, които са били имунизирани, заболели през последните шест месеца или могат да показват неотдавнашен негативен PCR тест, да се хранят на публични места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР