Всеки ден милиони хора по света си задават въпроса как

...
Всеки ден милиони хора по света си задават въпроса как
Коментари Харесай

Вталете се за празниците с тази експресна протеинова диета

Всеки ден милиони хора по света си задават въпроса по какъв начин да смъкнат непотребните килограми, с цел да добият съвършената фигура. Много от тях разчитат на физически извършения и даже пластични интервенции. По-голяма част обаче избират диетите.

В този ред на мисли не е изненада, че съществуват всевъзможни хранителни режими. Някои от тях са много известни, до момента в който други са по-скоро екзотични. В последно време обаче от ден на ден се приказва за японската диета.

Всъщност, тя не е нищо комплицирано и екзотично и доста хора по света към този момент правят оценка нейната успеваемост.

Японската диета включва много съществени ограничавания. На първо място, храната се приема три пъти дневно без спомагателни закуски, а количеството въглехидрати се понижава до най-много.

Основата на японската диета са протеините. Яйца, пилешко, пуешко и заешко месо, нискомаслено телешко, риба и морски блага са позволени. Също по този начин се изисква потреблението на нискомаслени млечни артикули: извара, кисело мляко, нисколаслено кисело мляко. Млечните артикули би трябвало да бъдат с масленост от 2-5%.

При едно хранене би трябвало да приемате протеинова храна по към 150-200 грама. Месото и рибата е най-добре да са задушени или печени, само че са позволени всички способи на готвене, като се изключи печене в масло.

Вторият съставен елемент на диетата - растителни артикули, би трябвало да са богати на фибри. Към част от протеиновите храни наложително се прибавя част от зеленчуци или плодове. Зеленчуците се предлага да са сезонни. Най-добре е да се употребяват сурови или на скара.

Третият значим подробност е режимът на пиянство. Тъй като диетата е богата на протеини и фибри, тялото ще се нуждае от доста вода. Следователно е належащо да се следва режимът на пиянство. Що се отнася до напитките, няма специфични ограничавания - можете да пиете чай, кафе и даже да си поръчате чаша изсъхнало алено вино на вечеря. Разбира се, не би трябвало да има захар в напитките.

Напълно се откажете по време на диетата от всички артикули като сладки, модифицирани зърнени храни, картофи и банани. Също по този начин са неразрешени всички други храни с високо наличие на въглехидрати.

Японската диета би трябвало да се следва в продължение на две седмици и да се повтаря не повече от два пъти годишно. След две седмици можете да загубите 4-8 кг, както и да подобрите здравето си и да подобрите метаболизма.

Тъй като диетата допуска съществени ограничавания и храни с високо наличие на протеини, би трябвало да се консултирате с Вашия доктор преди да започнете - при някои болести японската диета е противопоказана.

източник: здраве.то
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР