Всеки човек съхранява в себе си чертите на различни личности

...
Всеки човек съхранява в себе си чертите на различни личности
Коментари Харесай

5 прояви на егото, които ви пречат да се развивате

Всеки човек съхранява в себе си чертите на разнообразни персони и се държи по характерен метод съгласно обстановката. Някои от тези персони са положителни, а други могат да бъдат извънредно нездравословни и да саботират триумфа ни.

От Inc.com изброяват най-често срещаните от тези прояви на егото, които ни пречат в живота.

1. Негативната личност

Негативизмът неизбежно води до пораженски метод на мислене и цинична вероятност. Научете се да мислите по един по-позитивен метод, вместо да се отдавате на скептицизъм. Опитайте да намерите решения, от които печелят всички.

2. Отлагащата личност

Хората обичат да се майтапят за отлагането, само че забавянето на нещо, което изисква вашето неотложно внимание, може да бъде извънредно нездравословно. Дори и по някакъв метод да съумеете да завършите задачата в точния момент, най-вероятно ще би трябвало да извършите компромис с качеството на нейната реализация. Ако отлагането е проблем за вас, разделете огромните планове на по-малки задания и пробвайте да се придържате към графика.

3. Жертвата

В основата на комплекса на жертвата е отхвърли да приемем нашата роля в причиняването на казуса и да поемем отговорност за личните си неточности. Жертвата избира да упреква другите и да подценява същинските аргументи за създалата се обстановката. Ако желаете да бъдете сполучливи, би трябвало да се научите да поемате отговорност както за положителните неща, по този начин и за неприятните.

4. Завистливата личност

Някои хора завиждат на другите за неща, които считат, че би трябвало да бъдат техни и упрекват всички към себе си за своето злощастие, вместо да извърнат внимание на личните си страсти и решения. Завистта ви ограбва от щастието и удоволствието от нещата, които сте постигнали, и всички ваши победи, като концентрира цялата ви сила върху това, което ви липсва.

5. Разглезената личност

Когато вярвате, че заслужавате особено отношение и привилегии и че разпоредбите не важат за вас, тъй като сте освен това от останалите, вие в действителност се разграничавате от другите хора, само че не по метода, по който ви се желае. Основният резултат от този метод на държание е невъзможността да изградите каквито и да е било връзки с хората към вас, които са от решаващо значение за триумфа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР