Всеки човек поне веднъж се е чувствал адски демотивиран и

...
Всеки човек поне веднъж се е чувствал адски демотивиран и
Коментари Харесай

Не ви се работи? 3 стратегии за мотивиране в офиса!

Всеки човек най-малко един път се е чувствал пъклен демотивиран и равнодушен на работното място. Без предпочитание даже да стане от леглото, какво остава да свърши нещо потребно. Ако и вие сте отегчени и летаргични и ви е в действителност мъчно да се насилите да работите, може би е време да пробвате някой от тези способи да си върнете работната мотивация.

Идентичност на дилемите

Работата е най-мотивираща, когато е ясно какво тъкмо постигате. Помислете за това какъв брой ужасно се чувствате, когато знаете, че сте стартирали от нулата и сте постигнали огромен прогрес по значим план. От друга страна, нищо не е по-лошо от това да работиш през целия ден и да мислиш " Нищо не свърших и днес… " В края на всеки ден или седмица направете лист " Готово " (обратното на листата със задачи), където да отбелязвате всички изпълнени задания.

Разнообразие на уменията

Чувствате се, като че ли вършиме едно и също нещо ден след ден? Това не е по никакъв начин стимулиращо! Опитайте се да структурирате вашите дни, тъй че да работите по разнообразни задания. Например, вместо да пишете доклади цялостен понеделник, а във вторник да вършиме презентация, пробвайте се да разделите работата отмерено по дни. Когато стимулирате разнообразни елементи на мозъка, мотивацията ви ще бъде много „ по-активна”.

Повече убеденост

Повечето пъти, когато хората не вършат това, което би трябвало да вършат, не е от липса на информация. Хората в последна сметка пушат, не тъй като не знаят, че цигарите ще ги убият. Нито пък се бавят със започването на гадния план, тъй като са не запомнили за крайния период. По една или друга причина хората не имат вяра, че ще съумеят, по тази причина не могат да се насилят да стартират обещано нещо. Даването на препоръки значи, че им давате информация, а те нямат потребност от това. Вместо това им поискайте съвет, на база опита им, кажете им какъв брой добре се оправят, даже нещо тривиално – какъв брой са отслабнали, да вземем за пример. Увереността под каквото и да е форма въздейства върху мотивацията на работното място.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР