Всеки чака лятото с нетърпение. Това е любимият сезон на

...
Всеки чака лятото с нетърпение. Това е любимият сезон на
Коментари Харесай

Ако ядете този зеленчук, комарите няма да ви нападат

Всеки чака лятото с неспокойствие. Това е обичаният сезон на дребни и огромни, защото си има купища преимущества. Не можем обаче да отречем и минусите на топлите месеци. Един от тях е директно обвързван с нашествията на комарите. Те жужат неприятно, хранят се с човешка кръв и са повече от досадни. Да не приказваме за неприятните сърбеж и зачервявания, които са резултат от ухапванията, породени от насекомите.

Ако желаеме да се предпазим от тях, би трябвало наложително да имаме на разположение репелент и да не пропущаме да се мажем или пръскаме. Разбира се, можете и сами да си извършите репелент, като се възползвате от свойствата на градинския чай, портокала, розмарина или лавандулата. Те са едни от най-действащите аромати срещу комари.

Яжте домати, в случай че желаете комарите да странят от вас

Преди известно време е било направено феноменално изобретение, обвързвано с това по какъв начин да се избавим от комарите, само благодарение на хранителни артикули.

Почти всеки от нас обича да похапва домати. Малцина са хората, които се въздържат от потреблението им. След като узнаете за още едно тяхно потребно деяние, сигурни сме, че доста по-често ще ги включвате в менюто си.

Изследователите са на мнение, че когато човек употребява домати всекидневно, неговото тяло ще стартира да отделя един характерен мирис, който в действителност кара комарите да странят.
 Обработка против комари стартира от през днешния ден в Плевен Обработка против комари стартира от през днешния ден в Плевен
Поредна за годината – трета, обработка против комари в Плевен стартира от през днешния ден. Наземното отнасяне ще се прави във вечерните ча...

Това е една от аргументите откривателите да поучават хората през летните месеци да употребяват колкото се може повече домати. Те освен са потребни и вкусни, само че и ще ни лишат от неприятните ухапвания, причиняващи дискомфорт, който с дни наред не отшумява.

Добра концепция е да се слагат на прозорците дребни саксии с доматени шубраци. Това също ще помогне в дома ви да не влизат досадните инсекти и да не ви нарушават спокойствието по време на сън.

Ако не ви се занимава да отглеждате доматени шубраци, можете да пробвате с листата на растението. Те също ще свършат чудесна работа и ще държат досадниците на разстояние от вас!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР