Всеки автомобил с техническо досие, нов шофьорски изпит при три

...
Всеки автомобил с техническо досие, нов шофьорски изпит при три
Коментари Харесай

След три нарушения - нов шофьорски изпит

Всеки автомобил с техническо досие, нов шофьорски изпит при три следващи нарушавания на пътя и по-високи санкции. Това са единствено някои промени, записани в три проектозакона, оповестява Нова телевизия.

Според предлаганите промени, седем са тежките нарушавания, при които ще се лишава шофьорската брошура. Сред тях - приложимост на алкохол, образуване на гонки, както и шофиране в спешната лента или в насрещното платно. Наказанията ще бъдат разнообразни съгласно нарушаванията. А при наново такова, ще стават все по-сурови.

Глобите за превишена скорост и алкохол не се планува да се трансформират, като най-високата остава тази за присъединяване или образуване на гонки, а точно 3000 лева

Увеличават се обаче санкциите за прекосяване на червен светофар и погрешно паркиране. В първия случай става 150 лв., а при паркирането 100 лв..

При три тежки нарушавания в границите на две години водачът ще би трябвало да се явява още веднъж на изпит за брошура.

Друго предложение е всеки автомобил да има досие, където се записва цялата информация за техническото положение, претърпените произшествия, километража и направените поправки. Идея, която поддържат и от Института по пътна сигурност. Особено, когато става въпрос за остарели коли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР