Всеизвестно е, че котките мразят затворените врати. Разбирането защо им

...
Всеизвестно е, че котките мразят затворените врати. Разбирането защо им
Коментари Харесай

Защо котките мразят затворени врати?

Всеизвестно е, че котките ненавиждат затворените порти. Разбирането за какво им е нужно да тестват всяка затворена врата е малко по-трудно.

Отговорът е, че котките ненавиждат затворена врата, тъй като не могат да схванат какво се случва от другата страна на вратата. Това може да е обвързвано с интензивния им котешки ентусиазъм да преобладават и патрулират територията си.

Обикновено считаме писаните за самостоятелни същества, които избират да живеят сами, само че това не е по този начин. Както хората, котаците обичат човешкото наличие и се радват да получат внимание или просто да се помотаят към стопанина. Те желаят да бъдат част от всичко, което хората вършат и в случай че стопаните са скрити зад затворена врата, пухчовците считат, че пропущат нещо забавно от заниманията със специфичния им човек.

Домашните котки наподобяват всичко друго, само че не и диви, само че това е надалеч от истината. Естествените им инстинкти са си живи и до през днешния ден. Необходимостта им да преобладават и пазят територията си е най-мощната им мотивация.

Територията на всяка котка се състои от централна зона или бърлога, където тя се усеща изцяло предпазена и може да яде, спи и играе, както и да поддържа връзка. Това е регионът, който тя интензивно пази от натрапници.

Ако има затворена врата пред котката, това значи, че има зона от територията, където домашният питомец не знае какво се случва. Освен това човешкият им другар е открил някаква власт над региона им по незнайна за тях причина. Това ги натъжава или ядосва. Затова котката драска, нервира се и мяука. Добре е вратите да бъдат постоянно отворени. Това основава чувство за успокоение от заобикалящата среда за котето.

Това значи също достъп до храната, водата и най-много до тоалетната. Това прави мъркащата топчица у дома по-здрава и по-щастлива.

 Котките не обичат затворени порти

Ако се постанова вратата да бъде затворена, с цел да се спре мяукането на котката пред нея, може да се направи комфортно място до прозореца за котката. Така котето ще знае какво се случва, когато стопанинът затвори външната врата, тъй като ще го вижда по какъв начин излиза и ще знае къде се намира.

В огромна степен вниманието, което стопаните отделят на питомката си има въздействие върху нейното отношение към затворената врата. Ако не прекарват задоволително време със своите хора, котките се усещат изоставени и стачкуват по-бурно, когато видят затворена врата.

Многото играчки за домашният любим са едно от изискванията да се понижи въздействието на фактора врата върху домашния питомец. Въпреки че са самотни животни в дивата природа, котките са обществени същества, които имат потребност да модифицират околната среда, да поддържат връзка с хората и по тази причина нападат вратата, която пречи на тези стремежи. Тази спънка елементарно може да бъде отстранена.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР