Всеизвестно е, че ако се стремят към дълголетие, хората трябва

...
Всеизвестно е, че ако се стремят към дълголетие, хората трябва
Коментари Харесай

Всекидневната консумация на домати е ключова за дълголетие

Всеизвестно е, че в случай че се стремят към дългоденствие, хората би трябвало да се хранят здравословно и уравновесено и да поддържат постоянна физическа интензивност. Ако желае да избегне ненавременна гибел и да се радва на по-дълъг живот, човек ежедневно би трябвало да употребява домати, написа в. "Дейли експрес ".

Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински съветник доктор Сара Брюър доматите са храна, която е изключително потребна за сърцето, защото намалява холестерола и надлежно риска от сърдечносъдови болести.

Специалистките са на мнение, че в случай че желаят да извлекат оптимални изгоди за здравето си, хората би трябвало да употребяват домати ежедневно.

"Като значителен съставен елемент от Средиземноморската диета, доматите са отличен източник на витамини А и С. Те съдържат и мощния антиоксидант ликопен, който усъвършенства здравето на сърцето и защищава от разнообразни типове рак ", пишат Джулиет Келоу и Сара Брюър.

За извличането на оптималната изгода от ликопена експертките предлагат доматите да се употребяват с малко количество лой, да вземем за пример зехтин.

В идеалния случай би трябвало да се хапва една порция домати всеки ден, само че даже потреблението им няколко пъти седмично обезпечава основни изгоди за здравето, означават Келоу и Брюър.

Една порция домати се равнява на един общоприет домат, шест чери доматчета, 200 грама нарязани домати или дребна чаша доматен сок.

Особено богати на ликопен са сушените на слънце домати. Количеството на антиоксиданта в тях се равнява на това в шест общоприети домата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР