Все повече стават имотните измами. Некоректините брокери се множат, а

...
Все повече стават имотните измами. Некоректините брокери се множат, а
Коментари Харесай

Измамна схема с имоти! Ето как работи

Все повече стават имотните измами. Некоректините брокери се множат, а " опарените " от схемите им губят съществени суми. За поредна машинация оповестяват в обществената мрежа. Случката е от Софийско.

Семейство с две деца се свързват с брокер, с който да създадат оглед на предлагана от него къща. Връзката се реализира и те отиват да видят парцела.

Вижте каква е схемата:

" Здравейте, качвам това тук по предложение на Ради Миланов, с цел да няма и други изгорели в сходни схеми.

Обади ми се една съученичка, харесали си къща на село за 20 000лв, обявата била от брокер, свързали се с него и отишли на оглед. Къщата била заключена и брокера нямал ключ, само че дворната врата била вързана с един синджир с кука и влезнали да огледат извън. Много им харесала, към този момент си показали по какъв начин ще вървят там всеки уикенд, по какъв начин ще си подредят, по какъв начин към този момент няма да влачат по две коли багаж, където и да тръгнат, а ще си приготвят всичко и ще си носят единствено облекла и месо за барбекюто. Седнали на една маса под една ябълка отрупана с плод и се размечтали...

Брокера им споделил какъв брой доста хора желаят да я купят тази къща, по какъв начин чакат на опашка, само че те тъй като са с две деца, за тях ще направи изключение и ще ги изчака два-три часа да отидат до банкомат в града и да изтеглят 4000 лева (явно са се изпуснали, че лимита им за изтегляне е 2000на ден). За събота и неделя имал над 20 огледа... Плана за договорка бил: дават 4000 лева капаро, след това още 4000 за прелиминарен контракт и останалите 12000 при нотариус.

Тръгват нашите да теглят пари и се сещат да ми звъннат, виждам обявата- проличава ѝ от 100 километра, че е цялостно менте. Външни фотоси с дървена двуслойна дограма, вътрешните - с ПВЦ. Разпределението не пасва като се замислиш. Описанието навръх " копърка ". И още доста неща, които експерт ще забележи, а клиента не.

Казвам им: По-добре не давайте толкоз пари в този момент, изпратете ми някакъв документ или дайте пари, които след това няма да ви спънат последваща договорка и ще прежалите елементарно.

" Не! Сакън, ще изпуснем фантазията! "

По пътя се размислили над думите ми и дали " единствено " 400лв и излъгали, че толкоз им е пуснал банкомата.

Онзи ги взел, естествено.

Дал им " документ " (няма да встъпвам в подробности).

След една седмица този телефон, на който са звъняли е изключен непрекъснато, обявата я няма, нашите се раздрусали по селото и с изненада разкрили, че в къщата са се върнали притежателите, които си вървят всеки уикенд и на никое място няма да отпътуват и нищо от " историята " им не е правилно.

Познайте дали тези хора в миналото са си разгласявали къщата за продажба и са имали желание да я продават.

А мен ме чака бутилка хубаво вино за избавените 3600. "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР